Alla inlägg under mars 2007

Av Torz - 9 mars 2007 04:16

Har kommit underfund med att jag den senaste veckan antagligen pratat mer med brorsan än min egen sambo.Han ger ett visst inställsamt intryck. Han påstår att han gillar samma musik som mig men verkar inte ha något intresse av att lyssna på de låtar jag langar över.Lite smickrande är det dock att han vänder sig till mig när han har problem.

Av Torz - 8 mars 2007 10:45

DramaRegi: Daniel FridellSkådespelare: Haddy Jallow, Mohammed Said, Kristina Rådström m fl.Produktionsår: 2006Åldersgräns: 15 årHemsida: http://www.alskamig.se/Jag har länge påstått att Fridell är en av landets mest underskattade regissörer. Att en slaffspelle som Lukas Moodysson däremot hyllas är för mig en gåta, även om fler och fler verkar fatta att "kejsaren är naken".Säg att du älskar mig har inga kluriga manus a´la Under Ytan men spelar desto mer på känsla. Fatou är en tjej som är intresserad av killar och har lagt ut några lättklädda bilder på sig. Hon är mån om att få umgås med "rätt" människor. När hon en kväll i fyllan blir utsatt för en brutal våldtäkt så försöker hon låtsas som ingenting har hänt vilket inte är helt lätt när det sprids rykten och hon är allt annat än psykiskt stabil.Det är svårt att inte bli berörd av filmen och Haddy Jallow som spelar Fatou kommer man att höra mer om framöver.5 av 5 möjliga

Av Torz - 7 mars 2007 14:24

Har bestämt mig för att stämma upp min elgitarr, spelar Beatles på akustisk gitarr, skriver emallenåt poplåtar och har inte köpt några plattor på över ett år.Har dessutom klippt av mig håret.Får snart tatuera in ett stort pentagram i pannan och införskaffa lite underground black för att inte helt tappa greppet.

Av Torz - 6 mars 2007 10:36

Håller på och läser en bok som är skriven av Joseph E Stiglitz som är en av de senaste årets största ekonomer som har tunga meriter som fd ekonomisk rådgivare till Bill Clinton, chefsekonom och vice VD för Världsbanken och har dessutom fått Nobelpriset i ekonomi.Plötsligt så har en ny värld öppnat sig. Numera skriver jag recentioner av de böcker jag läser vilket brukar bli ca en halv sida baserad på några få anteckningar. Nu har jag ett par sidor med anteckningar och då har jag inte kommit mer än 50 sidor in i boken.Det boken huvudsakligen handlar om är hur de stora globala halvstatliga organisationerna arbetar och att de inte alltid är överens om hur man ska gå till väga.Börjar även bli mer och mer tveksam om man ö h t ska lägga sig i andra länders ekonomi. Mer lär komma framöver.

Av Torz - 5 mars 2007 17:24

Vaknade av en mardröm i natt vilket fick mig att inte må speciellt bra då den hade stoft från flera saker som jag försöker förtränga. Inte blev det bättre av att få en del saker som oroat mig bekräftat några timmar senare.Men jag tog det som en man...och ringde min mamma.Efter ett nästan två timmar långt samtal fick jag ur mig både hur jag kände det, den nuvaranda situationen samt hur saker påverkat mig genom åren.Svaret jag fick var oväntat men det ligger något i det.Det handlar i grova drag om att hoppa av några av de spår jag varit inne på de senaste åren och satsa på något nytt.Satsa på jobb och miljö som jag får ut något av istället för att gå efter det som verkar bäst för stunden.

Av Torz - 4 mars 2007 17:24

Vänstern Och Tyraniet – Det galna kvartsekletPer AhlmarkTimbroFör den som inte är bekant med Ahlmark så är han en liberal författare och fd politiker som är känd för att i det närmaste glorifiera allt som har anknytning till judarna.I denna bok så utdelar han en rad kängor åt författare, tidningsredaktörer, krönikörer, politiker och ambassadörer som han menar har sprungit ärenden åt totalitära stater på vänsterkanten.Han försöker tvätta rent Herbert Tingsten (fd tidningsredaktör på DN och liberal författare) och Raul Wallenbergs namn och se till att deras minne och gärningar ska kommas ihåg. Han ger sig samtidigt på de som han ser som antesemitister. Samtidigt så förnekar han knappast att det borgliga blocket i Sverige är helt oskyldigtPersonligen är jag nog mer intresserad av konceptet än själva boken i sig. Vissa namn känner jag igen som Olof Palme, Jan Guillou och jan Myrdal men sedan så är det inte så många fler.Jag förnekar inte att det mesta säkerligen stämmer men Ahlmark känns lite för partisk i alla frågor som rör judar och Israel. Annars så är det intressant med folk som vågar ha lite egna åsikter vilket Ahlmark absolut har, trots ett förflutet som folkpartist (han var t o m partiledare under några år). Boken är inte dålig men blir lätt lite tråkig, det känns som saker upprepas om och om igen. För den som är född på 30-40 talet och framför allt de som var med i 68-vågen så är den säkert lite extra intressant.

Av Torz - 3 mars 2007 17:23

Vit Makt och Blågula Drömmar – Rasism och nazism i dagens SverigeAnna-Lena Lodenius & Per WikströmNatur och KulturTill skillnad från liknande böcker så verkar författarna faktiskt ha läst en hel del av nazisternas egna skrifter samt har gjort ett omfattande källmaterial.De har även kommit fram till att det är ett komplext problem och har flera bra svar på de vanligaste fördomarna om invandrare.Dessvärre så har de inte alltid varit så noga med att separera på olika begrepp som nazism, rasism, nationalism och konservatism vilket har lett till en del mystiska slutsatser. Man får t ex veta att Völund Smed är nazister och att Ultima Thule är ett vit makt band.Läser man mellan raderna så pekar man diskret på att vissa organisationer kan ha nazi sympatier. Som ett exempel menar man att en del nazister var med i en organisation som bekämpar kommunismen, en organisation där även några ledande personer från Contra skulle ha varit med i. Slutsatsen blir att Contra är hel eller halvnazister. Hade de varit lite mer uppmärksamma så hade de kunnat läsa att Contras ansvariga utgivare är själv en jude.Vissa saker som t ex hur man tacklar ny-nazism och främlingsfientlighet bland framför allt yngre ser bra ut men pga. Men det dyker ständigt upp en del missar som mest känns som ett sätt att försöka få nazismen i Sverige att verka större än den är. Ytterligare ett ex är att man målar ut politikern Jörg haider som nazist då han ska ha pratat väl om Hitler. Hade de kollat upp uttalandet så sa han att de ledande i landet hade skött en fråga så dåligt att till och med Hitler hade skött det bättre. Jag kan inte tolka det som en hyllning till Tredje Riket.Överlag är boken klart läsvärd även om man får ta en del saker med en nypa salt. Vill en gång för alla klargöra en sak. 88 står inte för åttonde bokstaven i alfabetet utan de 88 naturlagarna.

Av Torz - 2 mars 2007 17:21

Tankar Om NyliberalismenBill PerssonContraEtt av de stora problemen med nyliberalismen är att förespråkarna många gånger utgörs av positiva ekonomer som kommer från någorlunda välbärgade familjer. Det blir med andra ord svårt för vanligt folk att identifiera sig med dem och framför allt våga lita på deras ord om att vanliga människor skulle tjäna på ett sådant system.Bill Persson är till skillnad från dessa en ganska vanlig Svensson med normalt arbete.Att han är missnöjd med dagens samhälle är något som han ens försöker dölja.Genom tiderna har många levat i tron om att allt måste vara ordnat i samhället där en viss Marx drev det till sin spets. Persson menar tvärtom att får folk verka som enskilda organismer med ett egoistiskt begär så uppkommer ett mönster som alla skulle kunna dra nytta av.Många saker kan låta skrämmande, speciellt då han är emot de flesta former av förbud vilket även omfattar droger och prostitution. I stort sett alla områden skulle bli bättre av nyliberalism enligt författaren och ger exempel på punkt för punkt vad man skulle kunna tjäna på det. Den största faran är folks rädsla för det okända och misstron på människan.

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards