Direktlänk till inlägg 29 augusti 2007

Musik

Av Torz - 29 augusti 2007 11:33

En gång i tiden sa jag till en polare vid namn Thomas att inget eller ingen skulle komma melln mig och musiken. Musik var min religion. jag lyssnade på musik i stort sett varje vaken minut...eller iaf då jag var hemma.

Ett tag spelade jag t o m musik när jag sov även om det var betydligt fredligare tongångar än de som brukade regera på dagarna.

Jag hoppade även på ett band ett tag trotsmina bristfälliga spelkunskaper.


Detta var dock på den gamla goda tiden då inkomsterna förvisso var små men man kunde samtidigt bränna det mesta på plattor.

Sedan så har jag fått tänka om. Folk brukar inte uppskatta att bli matad med andras musik och när man kommer till den ekonomiska biten så har plattor, spelningar och instrument inte ens nuddat vid att vara högprioriterat. Att jag samtidigt har haft någon form av förbannelse över mig som gjort att jag mestadels har gått arbetslös har absolut inte underlättat. Detta slutade helt enkelt med att jag trappade ner på mitt intresse samtidigt som det mesta blev grått och tråkigt.


Men för bara ett litet tag sedan kom jag underfund med att det finns ingen orsak att be om ursäkt för delar som i högsta grad är en del av min identitet. Kan grannar dunka på på de mest irriterande tiderna så kan jag fan spela på dagarna. Kan folk samla på frimärken, resa, bygga hemmabio, mecka med bilar så kan jag spela gitarr.

Helt plötsligt så börjar jag må bättre. Visst samma saker som irriterade mig tidigare irriterar mig nu också men nu känns det mer som att saker kommer att ordna upp sig och att det finns hopp om det mesta.

Nästa månad ska jag föresten fira med att införskaffa lite skivor.

De ekonomomiska prioriteringarna (mat, hyra m.m kan vara bra att fixa i första hand) har de senaste åren tvingat mig till att gå från 20-50 plattor per år till blott en.


Det lilla problemet som uppstår (i den mån det kan klassas som problem) är att jag inte har någon koll på vad som finns. Hade någorlunda koll för tio år sedan men det var då det. Tack och lov är MySpace uppfunnet.

Mitt andra högst angnenäma problem är att minimera antalet plattor på inköpslistan så att det hamnar på en lite vettigare nivå (just nu ligger den på 4000-5000).

För tillfället består listan av:


1349: Hellfire

Abruptum: De profundis mors was

Arckanum: Trullen

Bathory: Blood, fire, death 

Blood Red Throne: Come death

Dark Angel: We have arrived

Dark Funeral: Attera totus sanctus

Entombed: Serpents saint

Khold: Krek

Marduk: Rom 5:12

Ondskapt: Dödens evangelium

Shining: V: Halmstad

Slayer: Christ illusion

War: We are...total war

Windir: Likferd

Windir: Soknardalr

Windir: Arntor

Windir: 1184

Deathspell Omega/Moonblood - split

Snötårar: Vredeslusta

Pest: In total Contept

Treblinka: Treblinka (2-CD)

Abruptum: Evel genius 1990-91

Bathory: The return

Entombed: Unreal estate

Marduk: Dark endless

Samael: Reign of light

Ministry: Animosisisomnia

Thåström: Explodera mig 2000

Possessed: Seven churches

Deathstars: Termination bliss

Murder Squad: Ravenious murdeous

Mörk Gryning: Tusen år har gått

Noctes: Pandemonic requiem

Aghast: Hexeri im swilecht der finsternis

Nifelheim: Servants of darkness

Necrophobic: Hrimtursum

Pest: Daudafarerd

Pest: In total contempt

Dark Angel: Darkness DescendsDark Angel: Time does not heal

Bathory: Hammerheart

Bathory: Jubileum Vol1

Profundi: The omega risingKhold: Phantom

Entombed: Clandestine

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Torz - 3 mars 2015 19:40

Detta är inte utan att jag skäms över att erkänna mina bristfälliga engelskakunskaper. Till skillnad från kemiska formler, mattematiska kurvor, hur man manglar, densitet, vad grävlingar heter på latin och vilket år Karl XI kröntes är engelska något...

Av Torz - 11 februari 2015 15:52

Flera gånger har jag hört muslimer som beklagar sig över att de måste stå till svars för allt elände som sker i islams namn.En tjej tog det säkra före det osäkra och bad om ursäkt för allt som islam, arabvärlden, Sverige, kvinnor, västvärlden och så ...

Av Torz - 1 februari 2015 02:59

Är all musik med syntar synt? Är all musik som innehåller stråkinstrument klassiskt?Är all elektronisk musik techno? På samma sätt är inte all musik med distade gitarrer metal. Dock hör det till vanligheten att stilar gärna klumpas ihop tämligen vå...

Av Torz - 5 januari 2015 12:55

Enligt någon undersökning ägnar vi 14 minuter per dag åt att laga mat, sex minuter att verkligen prata med våra barn och sex timmar med att slötitta på TV och surfa på nätet.SEX TIMMAR!!!!Det är alltså 2/3 arbetsd ag.    I höstas började jag plug...

Av Torz - 1 januari 2015 16:33

Ok! Så här ligger det till.Flickvännen fick ta hand om sin systers hund för något år sedan och med hot om stryk eller nåt fick hon även mitt motvilliga godkännande. Förra nyår var vi iväg en sväng varpå jycken fick panik när folk började skjuta raket...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards