Direktlänk till inlägg 13 september 2007

Krånglig höst...eller kort och gott, mer gnäll

Av Torz - 13 september 2007 10:27

Efter en hel del jobbsökande i våras (totalt hade jag drygt 100 företag uppskrivna) så fick jag några timmar på ett tryckeri. Behovet var dock ytterst sporadiskt (eller så vågar de erkänna att de inte vill ha mig tillbaka).

Var även på en intervju hos ett ställe som hade praktikplatser och återigen hade jag lite hopp om att få nått, men ödet ville annorlunda.

Till slut efter att ha träffat en som jobbar på posten så lyckades jag få ett par veckors sommarvikariat på postsorteringen. Men jag garderade mig med att söka en utbildning utifall det inte skulle funka, och för att vara på den riktigt säkra sidan så spanade jag in en drop-in utbildning.

Efter ett tag fick jag besked om att jag inte kom in på den utbildningen som jag sökt så jag satsade allt jag hade på att få stanna kvar på posten.

Jag höll ett högt tempo, sa aldrig nej till något, var stenhård på att alltid komma i tid (vilket jag för all del alltid varit) och anmälde mitt intresse för en 75%:ig tjänst framöver samt som timvikarie. Sedan väntade jag...och väntade. När jag var inne på de två sista veckorna fick jag reda på att jag inte kommer in på den andra utbildningen heller. Jag måste nämligen vara skriven i den aktuella kommunen. Nu hängde allt på att jag skulle få vara kvar på posten eftersom samtliga livlinor var förbrukade.

Inte ens efter att jag gått av mitt sista pass kom det ett knyst och iom att jag drog iväg på en liten resa så tog det ett tag innan jag kunde höra av mig.

Till min stora förvåning fick jag reda på att de inte hade några platser kvar, samt att jag tydligen inte var en av de bättre.

Jag vet fortfarande inte vad jag gjorde för fel. Jag var en av de snabbaste, var extremt noga med att inte stöta mig med någon eller slöa men trots det fick jag ett omdömme som i stort sett innebär att jag var värdelös.

Det värsta med det hela var att jag var i desperat behov av referanser då de på mina tidigare arbetsplatser antingen glömt bort mig, är omöjliga att få tag i eller varit missnöjda.

För tillfället vet jag vare sig ut eller in vad jag ska göra. Kommer att få en lön till men sedan så blir det värre och Emma kommer inte att kunna försörja mig.

Visst, jag kan flytta tillbaka till Torsby (där jag är skriven) men det finns inga jobb där och arbetsförmedlingen lider av lokalpatriotism och underlättar knappast om man vill komma därifrån utan slänger bara in en på meningslösa praktiker där man inte har någon framtid.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Torz - 3 mars 2015 19:40

Detta är inte utan att jag skäms över att erkänna mina bristfälliga engelskakunskaper. Till skillnad från kemiska formler, mattematiska kurvor, hur man manglar, densitet, vad grävlingar heter på latin och vilket år Karl XI kröntes är engelska något...

Av Torz - 11 februari 2015 15:52

Flera gånger har jag hört muslimer som beklagar sig över att de måste stå till svars för allt elände som sker i islams namn.En tjej tog det säkra före det osäkra och bad om ursäkt för allt som islam, arabvärlden, Sverige, kvinnor, västvärlden och så ...

Av Torz - 1 februari 2015 02:59

Är all musik med syntar synt? Är all musik som innehåller stråkinstrument klassiskt?Är all elektronisk musik techno? På samma sätt är inte all musik med distade gitarrer metal. Dock hör det till vanligheten att stilar gärna klumpas ihop tämligen vå...

Av Torz - 5 januari 2015 12:55

Enligt någon undersökning ägnar vi 14 minuter per dag åt att laga mat, sex minuter att verkligen prata med våra barn och sex timmar med att slötitta på TV och surfa på nätet.SEX TIMMAR!!!!Det är alltså 2/3 arbetsd ag.    I höstas började jag plug...

Av Torz - 1 januari 2015 16:33

Ok! Så här ligger det till.Flickvännen fick ta hand om sin systers hund för något år sedan och med hot om stryk eller nåt fick hon även mitt motvilliga godkännande. Förra nyår var vi iväg en sväng varpå jycken fick panik när folk började skjuta raket...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Torzul med Blogkeen
Följ Torzul med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se