Direktlänk till inlägg 13 oktober 2007

Windir: 1184

Av Torz - 13 oktober 2007 16:28

Format: CD

Genre: Blackmetal/folk/ambinent

Nationallitet: Norge

Bolag: Head Not Found

Utgivningsår: 2001

MySpace: http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=98372491 (ej officiell)


Min första kontakt med bandet var via en samling från Head Not Found och det klickade direkt. Jag hade aldrig tidigare hört black kombineras med folkmusik på ett så ypperligt sätt. Trots det tog det flera år innan jag införskaffade denna skivan vilket är min första platta med bandet.

Till min stora förvåning så lät det inte alls så som de låtar jag hört tidigare.

Folkmusiken är inte lika påtaglig och det experimenteras med en del som de mest konservativa inom metalvärlden lite klumpigt antagligen hade kallat för techno.


Överlag känns plattan väldigt norsk. De sjungs bitvis på modersmålet, det är fjäll och runstenar på omslaget. Folkmusik sticks in lite varstans och man är inte rädd för att experimentera. Sista låten "Journey To the End" hade garanterat fått de flesta svenska svartmetallare ha ryckt bort svarta toffsar ur sitt hår. Den börjar med en glad slinga och smattrande trummor men går efter ett par minuter över till lite trivsam trance där gitarrerna helt plockas bort och det slutas sjungas.

Plattan igenom rycks både hit och dit men man tummar inte på känslan utan svävar med dit det bär.


Överlag är plattan bra för att inte säga svinbra och har potensiallitet att gå hem i flera läger. Kan även jag som vanligtvis fnyser åt black som inte ens försöker vara ond och som aldrig riktigt fattat grejen med folkmusik strö lovord över detta vax så kan antagligen även du falla för detta band.

Tyvärr kommer det inte att bli så mycket mer med Windir framöver då gruppen lades ner efter att huvudmannen frös ihjäl i skogen (vilket f ö känns rätt norskt det också).


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Torz - 3 mars 2015 19:40

Detta är inte utan att jag skäms över att erkänna mina bristfälliga engelskakunskaper. Till skillnad från kemiska formler, mattematiska kurvor, hur man manglar, densitet, vad grävlingar heter på latin och vilket år Karl XI kröntes är engelska något...

Av Torz - 11 februari 2015 15:52

Flera gånger har jag hört muslimer som beklagar sig över att de måste stå till svars för allt elände som sker i islams namn.En tjej tog det säkra före det osäkra och bad om ursäkt för allt som islam, arabvärlden, Sverige, kvinnor, västvärlden och så ...

Av Torz - 1 februari 2015 02:59

Är all musik med syntar synt? Är all musik som innehåller stråkinstrument klassiskt?Är all elektronisk musik techno? På samma sätt är inte all musik med distade gitarrer metal. Dock hör det till vanligheten att stilar gärna klumpas ihop tämligen vå...

Av Torz - 5 januari 2015 12:55

Enligt någon undersökning ägnar vi 14 minuter per dag åt att laga mat, sex minuter att verkligen prata med våra barn och sex timmar med att slötitta på TV och surfa på nätet.SEX TIMMAR!!!!Det är alltså 2/3 arbetsd ag.    I höstas började jag plug...

Av Torz - 1 januari 2015 16:33

Ok! Så här ligger det till.Flickvännen fick ta hand om sin systers hund för något år sedan och med hot om stryk eller nåt fick hon även mitt motvilliga godkännande. Förra nyår var vi iväg en sväng varpå jycken fick panik när folk började skjuta raket...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Torzul med Blogkeen
Följ Torzul med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se