Direktlänk till inlägg 10 december 2007

Snötårar: Vredeslusta

Av Torz - 10 december 2007 13:46

Format: CD

Genre: Blackmetal

Nationallitet: Sverige

Bolag: Deathdealers

Utgivningsår: 2007

MySpace: http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=64482097


Detta är Maturz från Elimis debut som soloartist där han sköter samtliga instrument. Musiken kan beskrivas som varierande och känslosam black.

Första låten "Satan´s Dödsdans" ger en bra bild av hela plattan med lugnt intro, lite rivigare partier, snygga slingor och lugnare partier.

Eftersom det varvas en hel del i tempo så funkar även detta faktum att låtarna är ungefär dubbelt så långa än radio musik.

Sedan fortsätter i stort sett hela plattan i samma stil bortsett sista låten "Ceremoni" som är instrumental och uppbyggd runt klaviatur, samplingar och även lite tjejsång. Denna låt skiljer sig dock en hel del från övrigt material.


Personligen gillar jag stämningen som byggs upp via bland annat mörka kalla slingor. Ett sätt som b la Dark Funeral är fenomenala på. Fast det här känns mer som den lantlige lillebrodern som knallar runt i skogen och förbannar livet. Just gitarrer är helt klart Maturz starkaste sida. Däremot är han inte en lika säker textförfattare då texterna inte har något riktigt flyt och kunde ha gjorts lite mer poetiska. En eloge dock för att han vågar uttrycka sig på modersmålet. Om det blir en uppföljare så har han lovat att inkludera en riktig trummis istället för trummaskin vilket jag tror kan göra plattan lite mer levande. Det är svårt att nämna några spår som sticker ut då de flesta är riktigt bra, men ska jag göra ett försök så säger jag "Satan´s Dödsdans", "Dödslängtan" och "Ruttna".


Bör kollas upp av alla som gillar black metal...speciellt om man är lite extra svag för norrländska band (även om Snötårar kommer från Kalmar trakten).

Kommer en uppföljare hamnar den omgående på min önskelista.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Torz - 3 mars 2015 19:40

Detta är inte utan att jag skäms över att erkänna mina bristfälliga engelskakunskaper. Till skillnad från kemiska formler, mattematiska kurvor, hur man manglar, densitet, vad grävlingar heter på latin och vilket år Karl XI kröntes är engelska något...

Av Torz - 11 februari 2015 15:52

Flera gånger har jag hört muslimer som beklagar sig över att de måste stå till svars för allt elände som sker i islams namn.En tjej tog det säkra före det osäkra och bad om ursäkt för allt som islam, arabvärlden, Sverige, kvinnor, västvärlden och så ...

Av Torz - 1 februari 2015 02:59

Är all musik med syntar synt? Är all musik som innehåller stråkinstrument klassiskt?Är all elektronisk musik techno? På samma sätt är inte all musik med distade gitarrer metal. Dock hör det till vanligheten att stilar gärna klumpas ihop tämligen vå...

Av Torz - 5 januari 2015 12:55

Enligt någon undersökning ägnar vi 14 minuter per dag åt att laga mat, sex minuter att verkligen prata med våra barn och sex timmar med att slötitta på TV och surfa på nätet.SEX TIMMAR!!!!Det är alltså 2/3 arbetsd ag.    I höstas började jag plug...

Av Torz - 1 januari 2015 16:33

Ok! Så här ligger det till.Flickvännen fick ta hand om sin systers hund för något år sedan och med hot om stryk eller nåt fick hon även mitt motvilliga godkännande. Förra nyår var vi iväg en sväng varpå jycken fick panik när folk började skjuta raket...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Torzul med Blogkeen
Följ Torzul med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se