Direktlänk till inlägg 27 mars 2008

Fettboven är "lokaliserad"

Av Torz - 27 mars 2008 09:52


Ibland blir man förundrad av all dumhet som finns i världen.

Det har slagit mig att 200 grams chipspåsarna som var den största storleken när jag var liten är på väg bort. Ska man ha någon klassisk smak så är det 300 som gäller såvida man inte går in på någon svindyr mack.

Även större påsar börjar bli vanligare. När jag såg de första på 1/2 kg så var de enorma och jag gissade att de hade något med att OLW eller Estrella fyllde jämt. Men nu några år senare dyker de upp lite titt som tätt.

Samma sak ser man på MacDonalds och andra hamburgeställen. Menyerna blir knappast mindre per år.

På lösgodisfronten har man t o m börjat skriva kilo pris vilket gör att jag misstänker att även godisätandet har ökat.

Samtidigt verkar det vara vanligare att man äter pizza...speciellt då hemkörning har blivit vanligare med åren samt att de senaste 10-15 åren har pizzerior ploppat upp som svampar i en möglig trädstam.

Till det har inaktiviteten hos folk minskat.

Mycket av de aktiviteter som finns idag kretsar kring datorer, spel och hemmabioanläggningar. Visst har även gym fått sig en uppsving de senaste åren men vem vågar slå vad om att det skulle vara vanligare än att sitta framför datorn?

Även för ungar ser det illa ut. Idag verkar många knappt vara ute alls utan föredrar att sitta inne. Dessutom så minskar idrotten i många skolor. 

Inte helt oväntat blir konsekvensen att folk blir fetare för varje år som går.

Naturligtvis måste något göras och det görs det också. Självutnämnda experter och lösnummerskåta journalister har nämligen enats om vår  gemensamme fiende. Som lurat oss länge. Som gör att vi snart rullar fram.

Nämligen.................*trummvirvel*............
.................................

POTATIS!!!!


På något sätt har man kommit fram till att kroppen inte är gjord för sådan kost. Även frukt har hamnat i blåsväder och bör intas i mer moderata mängder. Även ris ses som en elak allierad till den hemska potatisen.

Ris påstås även förkorta livet om man har otur...min egen lilla gissning är att den teorin inte nått Japan ännu (som trots enorm folkmängd har den högsta levnadsåldern i världen...och det råder ingen tvekan om att ris utgör en rätt stor del av deras kost). 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Torz - 3 mars 2015 19:40

Detta är inte utan att jag skäms över att erkänna mina bristfälliga engelskakunskaper. Till skillnad från kemiska formler, mattematiska kurvor, hur man manglar, densitet, vad grävlingar heter på latin och vilket år Karl XI kröntes är engelska något...

Av Torz - 11 februari 2015 15:52

Flera gånger har jag hört muslimer som beklagar sig över att de måste stå till svars för allt elände som sker i islams namn.En tjej tog det säkra före det osäkra och bad om ursäkt för allt som islam, arabvärlden, Sverige, kvinnor, västvärlden och så ...

Av Torz - 1 februari 2015 02:59

Är all musik med syntar synt? Är all musik som innehåller stråkinstrument klassiskt?Är all elektronisk musik techno? På samma sätt är inte all musik med distade gitarrer metal. Dock hör det till vanligheten att stilar gärna klumpas ihop tämligen vå...

Av Torz - 5 januari 2015 12:55

Enligt någon undersökning ägnar vi 14 minuter per dag åt att laga mat, sex minuter att verkligen prata med våra barn och sex timmar med att slötitta på TV och surfa på nätet.SEX TIMMAR!!!!Det är alltså 2/3 arbetsd ag.    I höstas började jag plug...

Av Torz - 1 januari 2015 16:33

Ok! Så här ligger det till.Flickvännen fick ta hand om sin systers hund för något år sedan och med hot om stryk eller nåt fick hon även mitt motvilliga godkännande. Förra nyår var vi iväg en sväng varpå jycken fick panik när folk började skjuta raket...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards