Alla inlägg under november 2008

Av Torz - 1 november 2008 21:19


Wing Tsun må se lite frökenaktig ut med sina små röreler och handledsböjande, men är tämligen grym på nära håll.


Av Torz - 1 november 2008 18:55


Hur ofta hör man inte äldre generationer prata om hur illa det är med dagens generation samtidigt som man skönmålar "sin tid".

Fast i regel så verkar det mest handla om taskigt minne eller att man förfasar sig över det man nte är van inför. Eller kan det vara som så att det är någon social norm att man SKA gnälla?


Går jag tillbaka till min egen barndom hörde jag ofta föräldrarna gnälla över hur vi syskon bråkade. Dock har det kommit fram att de inte var så snälla de heller. Farsan slog sin storasyster medvetslös då han slängde ett vedträ efter henne. Morsan lyckades i sin tur bryta armen av sin syster inte mindre än två gånger. Ena gången då hon skulle visa ett judogrepp och andra gången när hon spöade upp henne p g a långvarigt retande.

Det värsta jag själv har gjort är att jag råkade träffa ena systerns näsa med en potatis.

Jag har även blivit kallad för psykopat av farsan. Troligtvis p g a mitt intresse för våld som liten. Men jag har aldrig avlivat en katt (eller något annat djur heller) och speciellt inte genom att köra upp smällare i arslet på dem.


Andra saker som minskat bland yngre är droger. Visst hör man att det ökar men då handlar det i regel om en viss typ av droger eller på kort sikt.

Vad jag hört så rökte i stort sett all på under 70-talet...själv såg jag ingen som höll på med droger fören jag hade tagit studenten.

Man pratar också om att idag så är det jättelätt att få tag på en massa hemskheter jämfört med hur det var tidigare och i regel syftar man på porr.

Där stämmer det delvis. Man KAN få tag på allt man vill men då får man vara beredda att leta ett tag. Vill man ha tag på grova saker som djur eller barnsex så är det väldigt svårt och man får förmodligen vara beredd att betala för det.

Sådant gick det att få tag på i vanliga porrtidningar för 30-35 år sedan.

Har själv sett en porrtidning från 1976 där en 14 årig tjej poserar.

Det skrevs även noveller som handlade om barnövergrepp m.m

Om någon nu trodde det här var tidningar som var extremt undergroend så är det dags att tänka om. De sålde nämligen hundratusentals tidningar varje månad, eller ungefär 10 ggr så mycket än vad porrtidningar gör idag.

Av Torz - 1 november 2008 14:24

Nu har jag läst igenom alla fyra Dan Brown böcker som kommit ut på svenska. 

Gemensamma nämnare är att man blandar in en hel del verkliga organisationer, sekter, fakta m.m vilket ger ett trovärdigt intryck.

Kapitlen är dessutom korta och avslutas med en spännande poäng som gör att det är svårt att lägga ifrån sig böckerna.

Det ligger även en hel del tanke bakom verken och man får vara beredd att vrida och vända en hel del för att komma fram till svaren.

Men det finns också lite skillnader.

De två första böckerna fokuserar på naturvetenskap, forskning, politik och myndigheter medan de två sista handlar mer om religion, sekter, konst och historia.

Nedanför har jag skrivit upp böckerna i den ordningen de skrevs. Dock kom böckerna på svenska ut i en helt annan ordning med den sista boken först.


Gåtornas Palats - handlar om en superkod som inte ens världens kraftfullaste kod dator klarar av.


I Cirkelns Mitt - mitt under presidentkampanjen har NASA gjort århundradets upptäckt och skickar oberoende forskare att granska och bekräfta deras fynd, men saker går inte som det var tänkt.


Änglar Och Demoner - någon har gömt en antimateria-bomb i Vatikanen och Hardvard professorn Robert Langdon försöker desperat finna den genom att lösa gåtor och jaga Illuminatis.


Da Vinci Koden - Langdon är tillbaka och blir anklagad för att ha mördat en Da Vinci kännare. Med polisen hack i häl inleder han jakten på den heliga Graal samt försöker komma underfund med vem som går runt och mördar folk och varför.



Av Torz - 1 november 2008 13:31


Börjar känna mer och mer att jag inte hör hemma i södra Sverige.

Hade jag bott i Karlstad hade jag kunnat fira Halloween nu.




Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< November 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards