Direktlänk till inlägg 29 mars 2009

Tankar

Av Torz - 29 mars 2009 21:52

På senare år har jag märkt en viss mognad hos mig själv.

Visserligen har jag kvar ungefär samma intressen och värderingar som jag utvecklade för 10-15 år sedan. Men jag tar inte saker på lika stort allvar längre och framför allt har jag börjat se saker ur ett större perspektiv.


När jag var 17 år hade jag rätt och alla andra fel till den milda grad att det inte fanns något att diskutera.

Gav jag mig in i en diskussion (vilket jag knappast backade för) handlade det om att övertyga andra om att jag hade rätt.

Idag är jag medveten om att det finns inga defenitiva sanningar. Hade så varit fallet hade det bara funnits ett teologiskt och politiskt alternativ.

Numera brukar jag hålla en låg profil i sådana samtal och försöker istället tänka mig in i hur andra ressonerar.

Detta kan i och för sig göra att folk tror att jag är utan åsikter eller rent av håller med om det andra säger...men det är så långt ifrån sanningen man kan komma.


När det gäller den personliga identiteten är det ungefär samma visa som gäller där också.

Jag har aldrig varit någon som följt moden eller andra för att vara inställsam eller för att "passa in". Detta var inte helt lätt under min uppväxt men idag är jag glad över det.

Dock blev det snarare att jag skapade en anti-identitet men i slutändan kan man ju även bli ett offer åt det hållet också.


Vissa saker kan ju vara ok även om andra tycker det också...poängen är att det ska kännas rätt.


När jag bittert kunde konstatera att mitt hår inte var skapt för att vara midjelångt kändes det rätt jobbigt. Dels var ju långt hår en del av mig...men samtidigt spökade även den lilla tanken att folk kunde ifrågasätta hur "äkta" jag egentligen var då min dragning alltid legat åt det extremare hållet inom tyngre musik.

Men idag skiter jag i det. Tror någon att jag är en wannabee pga detta så får de tro det.

Det viktiga är att jag vet vart jag står, vilket automatiskt innebär att jag inte heller har något att bevisa.


Sedan har jag även gjort helomvändningar inom en del saker.

Har pysslat lite med magi under en period men kom underfund att jag inte har så mycket övers för andligheter vare sig det rör sig om gudar eller hocus pocus.

Ett tag tyckte jag även att Sverigedemokraterna verkade vettiga men det kom jag snabbt över när jag insåg hur enkelriktat det egentligen var samt att de lever i en värld som inte finns (eller åtminstonde aldrig kommer att återvända) och hellre ser folk som grupper än individer.

Av ungefär samma skäl har jag lagt ner det som har med satanismen att göra. Visst gillar jag fortfarande tankarna om egot och att man får ta sitt ansvar men den teologiska biten samt det ständiga "vi" och "dem" tänkandet kändes lite fel.

Dock har jag fortfarande en dragning till den mörka sidan på grund av dess estetiska skönhet. Jag gillar fortfarande Gigers målningar, Slayers musik, serien Darkness m.m. Men någonstans får man dra en gräns.

Man behöver ju inte heller knapra LSD för att man gillar Pink Floyd eller bete sig som ett perverterat svin för att man gillar Eddie Meduza.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Torz - 3 mars 2015 19:40

Detta är inte utan att jag skäms över att erkänna mina bristfälliga engelskakunskaper. Till skillnad från kemiska formler, mattematiska kurvor, hur man manglar, densitet, vad grävlingar heter på latin och vilket år Karl XI kröntes är engelska något...

Av Torz - 11 februari 2015 15:52

Flera gånger har jag hört muslimer som beklagar sig över att de måste stå till svars för allt elände som sker i islams namn.En tjej tog det säkra före det osäkra och bad om ursäkt för allt som islam, arabvärlden, Sverige, kvinnor, västvärlden och så ...

Av Torz - 1 februari 2015 02:59

Är all musik med syntar synt? Är all musik som innehåller stråkinstrument klassiskt?Är all elektronisk musik techno? På samma sätt är inte all musik med distade gitarrer metal. Dock hör det till vanligheten att stilar gärna klumpas ihop tämligen vå...

Av Torz - 5 januari 2015 12:55

Enligt någon undersökning ägnar vi 14 minuter per dag åt att laga mat, sex minuter att verkligen prata med våra barn och sex timmar med att slötitta på TV och surfa på nätet.SEX TIMMAR!!!!Det är alltså 2/3 arbetsd ag.    I höstas började jag plug...

Av Torz - 1 januari 2015 16:33

Ok! Så här ligger det till.Flickvännen fick ta hand om sin systers hund för något år sedan och med hot om stryk eller nåt fick hon även mitt motvilliga godkännande. Förra nyår var vi iväg en sväng varpå jycken fick panik när folk började skjuta raket...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards