Direktlänk till inlägg 2 juli 2009

Den globala idiotin

Av Torz - 2 juli 2009 19:17


För ett par hundra år sedan så ansågs åsikter som stod emot bibeln vara kätteri, och som kunde ge hårda straff.

Bibeln var sanmning och därmed basta!

I vårt allt mer sekulerade samhälle så har inte riktigt bibeln och religionen samma slagkraft eller patent på sanningen som tidigare.

Detta innebär dock inte att den typen av tänkande har försvunnit.


För ett par år sedan stod en man vid namn Al Gore och dundrade ut med domedagsprofetior där våra koldioxidutsläpp tveklöst skulle bli vår undergång.

Flera av sakerna som Gore påstod har han inga som helst belägg för men trots det så fick han med sig både änskligt folk, medier samt en hel drös med politiker.

Plötsligt skulle alla politiker leka hjältar och rädda Jorden och det blev en kamp om att visa att ens eget parti var de som var beredd att lägga mest pengar och energi på att få ner utsläppen.


Naturligtvis är det en hedersam tanke att man vill värna om miljön.

Men i det här fallet så känns det mest som populism och fanatism i en enda härlig röra. Det jag tänker på är framför allt att man absolut inte får komma med invändningar mot det så kallade klimathotet.

Jag ar hört folk säga att nu är ju forskarna överens; och om man enbart håller sig till Aftonbladet och liknande medier så kan det säkert stämma att alla som får uttala sig där delar paranoian.

Men detta innebär inte att de skulle vara den enda parten eller som man ibland får höra att de som är skeptiska skulle vara köpta av oljebranchen m.m


För inte så länge sedan skrev 500 forskare på den så kallade Manhattandelegationen  där det står att klimatförändringarna inte orsakas av koldioxidutsläpp.

Sedan tidigare har man sett att klimatet verkar styras av antalet solfläckar, dels genom att läsa gamla rapporter om skärdar men även genom att titta på Mars.

Det finns inte heller så mycket som pekar på att det har blivit så mycket varmare den senaste tiden. Dessutom så var det betydligt högre temperaturökning för en sisådär 70 år sedan.

FN:s klimatkurva har visat sig vara en bluff då den ger samma utslag oavsett för värden som man slår in i den.


Slutligen så kan man fråga sig om politikernas insatser verkligen skulle ha någon större effekt. Många forskare tvivlar och tycker det är bortkastade pengar. Vissa människor står lite mitt i och tycker att det är ju lika bra att gardera sig OM det nu verkligen är ett hot.

Fast då kan man ju fråga sig varför inte satsa på hot som man VET är ett hot. Det dör miljoner i AIDS, cancer, hjärt- och  kärlsjukdomar. Det ligger en massa minor nergrävda, det finns tiotusentals kärnvapen, folk svälter och demokratin är långt ifrån spritt till alla världens hörn.

Trots detta så påstår många politiker att det absolut största och viktigaste hotet idag är en bunt teorier som går under namnet "den globala uppvärmningen".


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Torz - 3 mars 2015 19:40

Detta är inte utan att jag skäms över att erkänna mina bristfälliga engelskakunskaper. Till skillnad från kemiska formler, mattematiska kurvor, hur man manglar, densitet, vad grävlingar heter på latin och vilket år Karl XI kröntes är engelska något...

Av Torz - 11 februari 2015 15:52

Flera gånger har jag hört muslimer som beklagar sig över att de måste stå till svars för allt elände som sker i islams namn.En tjej tog det säkra före det osäkra och bad om ursäkt för allt som islam, arabvärlden, Sverige, kvinnor, västvärlden och så ...

Av Torz - 1 februari 2015 02:59

Är all musik med syntar synt? Är all musik som innehåller stråkinstrument klassiskt?Är all elektronisk musik techno? På samma sätt är inte all musik med distade gitarrer metal. Dock hör det till vanligheten att stilar gärna klumpas ihop tämligen vå...

Av Torz - 5 januari 2015 12:55

Enligt någon undersökning ägnar vi 14 minuter per dag åt att laga mat, sex minuter att verkligen prata med våra barn och sex timmar med att slötitta på TV och surfa på nätet.SEX TIMMAR!!!!Det är alltså 2/3 arbetsd ag.    I höstas började jag plug...

Av Torz - 1 januari 2015 16:33

Ok! Så här ligger det till.Flickvännen fick ta hand om sin systers hund för något år sedan och med hot om stryk eller nåt fick hon även mitt motvilliga godkännande. Förra nyår var vi iväg en sväng varpå jycken fick panik när folk började skjuta raket...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13
14
15
16 17 18 19
20
21
22
23
24 25
26
27
28 29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards