Direktlänk till inlägg 4 juli 2009

V

Av Torz - 4 juli 2009 21:58


 1982 kom det en miniserie vid namn V.

Den kom sedan att efterföljas av en vanlig serie med samma namn och som tar vid där mini-serien slutade.


V handlar om när Jorden får besök av 50 gigantiska rymdskepp.

Besökarna visar sig se ut som vanliga människor och påstår att de kommer med fred. Fast alla tror inte riktigt på att de har fredliga avsikter.

Dessutom känns det lite skumt att besökarna driver en hetskampanj mot forskare.


En våghalsig journalist vid namn Mike Donovan och några till drar igång en motståndsrörelse efter att de lyckats luska ut att besökarna dels är maskerade ödlor och framför allt har allt annat än fredliga avsikter.

Men det är en ganska ojämn kamp då besökarna är tekniskt överlägsna samt har lyckats samla på sig en hel del fanatiska suportrar, varav en del av suportrarna är nära släkt med motståndsrörelsens medlemmar.

Fördelarna man har är att fler och fler börjar få upp ögonen för att besökarna och deras fanatiska ledare Diana kanske inte är speciellt snälla. 

Även bland besökarna själva går åsikterna isär och vissa är mer lojala med människorna än sina egna.


När mini-serien är slut så dyker det snart upp en mer vanlig serie som tar vid direkt efter och med samma skådespelare.

Det är kanske inte så vanligt att en serie är bättre än det som den är en serie på men i det här fallet känns det som ett undantag.

Serien har nämligen ett helt annat djup och man går mer in på besökarnas relationer. Det visar sig nämligen vara rena såpoperan på huvudskeppet mellan ledaren Diana och andra befäl.

Man får även se hur det går med avkomman mellan en människa och en av besökarna (besökarnas maskering är tydligen väldigt trovärdigt).

En av besökarna, Willie, har helt vänt Diana ryggen och knallar runt som en lite smått efterbliven mysgubbe bland motståndsrörelsen.

I serien har även besökarna ändrat taktik. Tidigare var de inne på att skövla Jorden men nu har de bestämt sig för att istället bosätta sig där.

Oavsett vilket så blir det människorna som förlorar på det.


Överlag tyckte jag V var klart sevärt. Effekterna var kanske inte alltid så trovärdiga på den tiden men det är ingen jättefara.

En intressant sak är att se vilka filmer och serier som dels V är inspirerat av men som även de som i sin tur inspirerats av V.

En liten lustig detalj är att trots att det kommer utomjordingar som borde vara överlägsna människorna så känns de flesta lite smått korkade.

Dessutom så verkar besökarna vara barnsligt förtjusta i allt som har med människorna att göra och tar efter det mesta (visserligen äter de möss, lägger ägg och flyger rymdskepp men ändå).

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Torz - 3 mars 2015 19:40

Detta är inte utan att jag skäms över att erkänna mina bristfälliga engelskakunskaper. Till skillnad från kemiska formler, mattematiska kurvor, hur man manglar, densitet, vad grävlingar heter på latin och vilket år Karl XI kröntes är engelska något...

Av Torz - 11 februari 2015 15:52

Flera gånger har jag hört muslimer som beklagar sig över att de måste stå till svars för allt elände som sker i islams namn.En tjej tog det säkra före det osäkra och bad om ursäkt för allt som islam, arabvärlden, Sverige, kvinnor, västvärlden och så ...

Av Torz - 1 februari 2015 02:59

Är all musik med syntar synt? Är all musik som innehåller stråkinstrument klassiskt?Är all elektronisk musik techno? På samma sätt är inte all musik med distade gitarrer metal. Dock hör det till vanligheten att stilar gärna klumpas ihop tämligen vå...

Av Torz - 5 januari 2015 12:55

Enligt någon undersökning ägnar vi 14 minuter per dag åt att laga mat, sex minuter att verkligen prata med våra barn och sex timmar med att slötitta på TV och surfa på nätet.SEX TIMMAR!!!!Det är alltså 2/3 arbetsd ag.    I höstas började jag plug...

Av Torz - 1 januari 2015 16:33

Ok! Så här ligger det till.Flickvännen fick ta hand om sin systers hund för något år sedan och med hot om stryk eller nåt fick hon även mitt motvilliga godkännande. Förra nyår var vi iväg en sväng varpå jycken fick panik när folk började skjuta raket...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13
14
15
16 17 18 19
20
21
22
23
24 25
26
27
28 29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards