Direktlänk till inlägg 5 juli 2009

Kling & Klang

Av Torz - 5 juli 2009 20:45


Just nu sitter jag och tittar på en dokumentär om Thomas Quick!

Igår såg jag slutet på en dokumentär om Stig Bergling (fast jag har sedan tidigare läst Berglings biografi).


Quick är känd som den väsre seriemördaren i norra Europa med 8 offer men totalt har han varit misstänkt för ca 20 mord.

Även om jag inte vill ta ställning till antalet offer så är det däremot helt klart att mycket inom bevisningen är under all kritik. Det finns rentav det som tyder på att han inte begått ett enda.

Detta innebär dels att polisen varit mer än lovligt klantiga i flera års tid. Samt att det eventuellt går runt folk som mördat runt 20 människor (varav de flesta är barn och ungdomar) på fri fot.

Detta fall vore nog illa för polisen men man har ju dessutom ett ouppklarat statsministermord i bagaget.

Palme skjuts ihjäl mitt inne i Stockholm, på öppen gata, med vittnen samt med poliser i närheten.

Teoretiskt sett borde det ju vara en snabbt avklarad historia.

Idag 23 år senare och miljoner och åter miljoner bortkastade kronor samt ett rejält försämrat rykte så har det ju sanningen visat sig vara en annan.


Det absolut pinsammaste fallet måste annars vara när spionen Stig Bergling rymmer. Bergling valde att dryga ut sin kassa genom att sälja försvarshemligheter till Sovjetunionen. Det klassas som landsföräderi vilket i sin tur är ett av de absolut grövsta brotten man kan begå.

Bergling fångas, men lyckas rymma. Detta är riktigt pinsamt.

En storspion som kostat landet enorma summor borde vara minst lika bevakad som Mona Lisa.

Detta hindrar dock inte honom för att rymma ytterligare en gång och dessutom gå över till fiendens territorium.

Där sitter han sedan i flera år tills han själv väljer att överlämna sig till den svenska rättvisan (detta var efter Sovjets fall och det var inte lika populärt att försörja gamla utländska spioner längre).


Det omtalade Normanstorgsdramat  hör till de bättre meriterna inom svensk kriminalhistoria. Det är framför allt på grund av det så kallade "Stockholmsyndromet" där man upptäcker att offer och kidnappare kan skapa ömsesidiga band till varandra.

Detta var dock in get resultat av någon polisiär insats utan bara något som man råkade observera. När det gäller kidnapparna så gav de upp självmant efter att tidigare ha skadat två (tror jag att det var) poliser.


Nu är jag ingen som på något sätt är emot poliser och rättväsendet men i Sveriges fall kan man tro att vi lever kvar på 1800-talet.

Få västerländska länder kan ha en sämre statistik på uppklarade fall.

Extra lustigt blir det ju när folk letar efter brister i det amerikanska polis och rättsväsendet, trots att de spöar oss med hästlängder samt utvecklas mer från år till år.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Torz - 3 mars 2015 19:40

Detta är inte utan att jag skäms över att erkänna mina bristfälliga engelskakunskaper. Till skillnad från kemiska formler, mattematiska kurvor, hur man manglar, densitet, vad grävlingar heter på latin och vilket år Karl XI kröntes är engelska något...

Av Torz - 11 februari 2015 15:52

Flera gånger har jag hört muslimer som beklagar sig över att de måste stå till svars för allt elände som sker i islams namn.En tjej tog det säkra före det osäkra och bad om ursäkt för allt som islam, arabvärlden, Sverige, kvinnor, västvärlden och så ...

Av Torz - 1 februari 2015 02:59

Är all musik med syntar synt? Är all musik som innehåller stråkinstrument klassiskt?Är all elektronisk musik techno? På samma sätt är inte all musik med distade gitarrer metal. Dock hör det till vanligheten att stilar gärna klumpas ihop tämligen vå...

Av Torz - 5 januari 2015 12:55

Enligt någon undersökning ägnar vi 14 minuter per dag åt att laga mat, sex minuter att verkligen prata med våra barn och sex timmar med att slötitta på TV och surfa på nätet.SEX TIMMAR!!!!Det är alltså 2/3 arbetsd ag.    I höstas började jag plug...

Av Torz - 1 januari 2015 16:33

Ok! Så här ligger det till.Flickvännen fick ta hand om sin systers hund för något år sedan och med hot om stryk eller nåt fick hon även mitt motvilliga godkännande. Förra nyår var vi iväg en sväng varpå jycken fick panik när folk började skjuta raket...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13
14
15
16 17 18 19
20
21
22
23
24 25
26
27
28 29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards