Direktlänk till inlägg 24 juli 2009

Nya grupper att samla på?

Av Torz - 24 juli 2009 13:36


Till att börja med så får jag villigt erkänna att jag i första hand är ute efter musiken. Jag har aldrig haft något intresse att slänga ut hundratals eller rent av tusentals för någon enskild utgåva bara för att just den är extra svårtillgänglig.

Däremot så tycker jag att det ser snyggt ut i skivhyllor om man kan ha ett gäng plattor med samma grupper.


De grupper jag har jagat är Dark Funeral, Arckanum och Bathory.

I Bathorys fall har det varit framför allt de 6 första fullängdarna som varit av intresse. De övriga köper jag förmodligen bara om de säljs billigt.

När det gäller Dark Funeral har jag alla fullängdare samt två EP:s.

Det vill säga det mesta. Det jag har kvar är deras första EP, men i första hand nyutgåvan med bonusspår då jag redan har de andra på en split.

Jag saknar även deras livealbum men även den kommer att införskaffas så småningom. Runt årsskiftet lär de förresten få ut ytterligare en platta.

När det gäller Arckanum har jag alla plattor utom några splittar.

Jag kommer hålla ögonen öppna men i första hand kommer jag att prioritera annat.


För två år sedan då jag återigen började köpa plattor så fattade jag tycke för tre nya grupper. Det första bandet Windir har jag allt med, och då bandet upplöstes efter att huvudmannen dog så lär det inte bli så mycket mer där.

Enn annan grupp som skiljer sig från de andra grupperna då de spelar renodlad death metal är Blood Red Throne.

För tillfället sitter jag på tre av deras fem fullängdare.

En annan grupp som jag bara har en platta med är Darkspace.

Denna skumma rymd-grupp har dock bara fått ut tre plattor så jag kan mycket väl ha alla innan året är slut.


En grupp som jag fick upp ögonen för så sent som i fjol var Burzum-. Den gruppen är för tillfället högprioriterad och jag har lyckats komma över två fullängdare och en samling.

Det blir minst två plattor till innan jag är nöjd...dock verkar de vara utsålda överallt så jag vågar inte chansa på hur lång tid det kommer att ta.


För ett tag sedan slog det mig att jag gillat Vader ända sedan jag hörde dem för första gången (det vill säga runt 2002). Trots detta äger jag bara en samling. Ska satsa lite på fullängdarna och hålla på tills jag stöter på ett bottennapp eller tills jag inte längre känner någon entusiasm.

Bandet Darkthrone är i exakt samma situation som Vader, enda skillnaden var att jag upptäckte dem något år senare.


För ett år sedan skaffade jag en platta med Ad Hominem. Plattan var riktigt skaplig men jag var lite skeptisk om de verkligen skulle kunna ha sådan kvalitet på flera plattor. Efter att ha hört deras senaste så har jag beslutat mig för att försöka skramla ihop deras backkatalog.

Dock kan det bli lite knepigt då en av plattorna är svår att få tag på i Sverige (förmodligen på grund av dess kontroversiella namn).


Sista gruppen är det skumma norska bandet In The Woods som jag bara har en platta med. De kan fungera som avslappning mellan brutalare band som Dark Funeral och Ad Hominem.

Ska bara se om man inte kan få tag på plattorna lite billigare än vad jag sett hittills.


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Torz - 3 mars 2015 19:40

Detta är inte utan att jag skäms över att erkänna mina bristfälliga engelskakunskaper. Till skillnad från kemiska formler, mattematiska kurvor, hur man manglar, densitet, vad grävlingar heter på latin och vilket år Karl XI kröntes är engelska något...

Av Torz - 11 februari 2015 15:52

Flera gånger har jag hört muslimer som beklagar sig över att de måste stå till svars för allt elände som sker i islams namn.En tjej tog det säkra före det osäkra och bad om ursäkt för allt som islam, arabvärlden, Sverige, kvinnor, västvärlden och så ...

Av Torz - 1 februari 2015 02:59

Är all musik med syntar synt? Är all musik som innehåller stråkinstrument klassiskt?Är all elektronisk musik techno? På samma sätt är inte all musik med distade gitarrer metal. Dock hör det till vanligheten att stilar gärna klumpas ihop tämligen vå...

Av Torz - 5 januari 2015 12:55

Enligt någon undersökning ägnar vi 14 minuter per dag åt att laga mat, sex minuter att verkligen prata med våra barn och sex timmar med att slötitta på TV och surfa på nätet.SEX TIMMAR!!!!Det är alltså 2/3 arbetsd ag.    I höstas började jag plug...

Av Torz - 1 januari 2015 16:33

Ok! Så här ligger det till.Flickvännen fick ta hand om sin systers hund för något år sedan och med hot om stryk eller nåt fick hon även mitt motvilliga godkännande. Förra nyår var vi iväg en sväng varpå jycken fick panik när folk började skjuta raket...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13
14
15
16 17 18 19
20
21
22
23
24 25
26
27
28 29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Torzul med Blogkeen
Följ Torzul med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se