Direktlänk till inlägg 3 augusti 2009

Första skoldagen

Av Torz - 3 augusti 2009 11:42


Så var det dags att starta på Folkuniversitetets jobbsökarutbildning.

Jag har gått på arbetssökarkurser tidigare men det här är upplagt som en normal utbildning med ämnen och olika lärare. Det vill säga betydligt mer proffesionellt än vad jag tidigare är van vid.


Till en början ska det jobbas på introducering i någon vecka och det sker i en rätt liten grupp på bara åtta personer. Jag känner mig rätt unik då jag dels är klart yngst men också är den enda svensken.

Annars kan jag tänka mig att de flesta som börjar på utbildningen har samma problem som mig att vi haft svårighet att få jobb samt känner att motivationen och självkänslan börjar tryta.

I mitt fall fall så känner jag att en depression är på väg om inget händer snart då motivationen och engagemanget har sjunkit rejält samtidigt som man börjar utgå från att framtiden lär väl inte bli så annorlunda mot hur man levat de senaste åren.


I ett sådant läge kan det kännas bra att veta att den som skötte dagens introduktion själv har varit i samma situation för bara ett år sedan, men som nu är administrativt ansvarig.

En annan bra sak är att det bara är en enda rökare i min grupp och att man måste gå utanför skolområdet för att ta sig ett bloss. Nikotin har visat sig lindra min nervositet bland andra människor vilket har gjort att jag alltid har lyckats falla tillbaka på det varenda gång jag jobbat, studerat eller praktiserat (speciellt om de jag umgås med går ut och röker stup i ett). Samtidigt får jag alltid dåligt samvete då jag dels tycker att det finns bättre saker att lägga pengarna på samt att man känner sig billig om man går och tigger cigg av andra. Dessutom är det svårt att dölja.


En annan sak som känns bra är att språken (engelska, tyska och spanska) inte är obligatoriska. Det är dessutom osäkert vilka språk som kommer att finnas då det är anpassat efter efterfrågan.

Visserligen vill jag väldigt gärna lära mig fler språk men samtidigt har jag pissvårt för allt som har med språk att göra. Pluggar jag ett språk så hade det förmodligen tagit upp hälften av min energi. hade jag haft tre språk hade det varit praktiskt taget ohållbart. All min vakna tid hade gått åt till att plugga glosor och gramatik.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Torz - 3 mars 2015 19:40

Detta är inte utan att jag skäms över att erkänna mina bristfälliga engelskakunskaper. Till skillnad från kemiska formler, mattematiska kurvor, hur man manglar, densitet, vad grävlingar heter på latin och vilket år Karl XI kröntes är engelska något...

Av Torz - 11 februari 2015 15:52

Flera gånger har jag hört muslimer som beklagar sig över att de måste stå till svars för allt elände som sker i islams namn.En tjej tog det säkra före det osäkra och bad om ursäkt för allt som islam, arabvärlden, Sverige, kvinnor, västvärlden och så ...

Av Torz - 1 februari 2015 02:59

Är all musik med syntar synt? Är all musik som innehåller stråkinstrument klassiskt?Är all elektronisk musik techno? På samma sätt är inte all musik med distade gitarrer metal. Dock hör det till vanligheten att stilar gärna klumpas ihop tämligen vå...

Av Torz - 5 januari 2015 12:55

Enligt någon undersökning ägnar vi 14 minuter per dag åt att laga mat, sex minuter att verkligen prata med våra barn och sex timmar med att slötitta på TV och surfa på nätet.SEX TIMMAR!!!!Det är alltså 2/3 arbetsd ag.    I höstas började jag plug...

Av Torz - 1 januari 2015 16:33

Ok! Så här ligger det till.Flickvännen fick ta hand om sin systers hund för något år sedan och med hot om stryk eller nåt fick hon även mitt motvilliga godkännande. Förra nyår var vi iväg en sväng varpå jycken fick panik när folk började skjuta raket...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards