Direktlänk till inlägg 10 augusti 2009

Gotland Fredagen den 7:e Augusti

Av Torz - 10 augusti 2009 17:45


Vaknar efter några timmars sömn och upptäcker att det är riktigt fint väder.

Faktum är att vädret är så pass fint att vi efter att ha flyttat vårt bråte till en camping och shasat iväg horder av nyckelpigor bestämmer oss för att göra det här till en bada och sola dag.

Naturligtvis lyckas jag bränna mig trots att jag var övertygad om att varenda kvadratcentimeter av min bleka lekamen var grundligt insmort i solkräm.

Vattnet var förresten lite kyligt men annars helt ok.

Johan har fått tag på någon skum boll som studsar på vattnet så den roar vi oss med ett tag medan Emma vaktar så jag inte går ut på djupt vatten.


Vi sticker iväg till en affär och jag inser att om jag ska vara hälsomedveten på den här resan så kommer jag dels vara ständigt frustrerad samt förmodligen näst intill svälta ihjäl.

Detta gör att jag tipsar om både ett brett utbud av naturgodis, några skumma lyx chips samt mini-magnum.

Jag och Emma köper även någon lokal korv som verkar spännande.


När det är dags för att sätta fart på engångsgrillarna så får vi snart ge upp den första. Pappret tänds men kolet tar aldrig fyr. Men då vi har två kvar så tar vi ingen större notis om det. Slutligen visar det sig att blott en grill fungerar men det är i alla fall tillräckligt för att grilla korv samt lill-Emmas majssznitslar. Evas införskaffade korvar är riktigt goda, liksom även chili potatissalladen. Men dessvärre kan jag inte säga detsamma om den inhemska korven, som verkar vara något skumt experiment i hur mycket fett man kan ha i en korv utan att den blir flytande (i ärlighetens namn så vet i fan hur fast den hade varit om man skippat skinnet). Jag försöker diskret slänga iväg min lille gotländske fettkorv, men blir genast påkommen av de andra.

Får trösta mig med att den övriga maten är god och att jag har en stor Heineken att skölja ner det med.


På kvällen drar jag, Emma Eva och lill-Emma iväg för att titta på några skumma klippor som jag aldrig kommer ihåg namnet på.

På vägen dit hojtar jag till att jag ser en fantomen-grotta med Fantomen och Guran i full skala, dock utan att någon reagerar innan vi lagt det bakom oss.

Väl på plats tittar och klättrar vi på de skrovliga stenformationerna som annars ser rätt medelhavsaktiga ut.

Av någon anledning skippade jag att ta med luvtröjan vilket jag snabbt ångrar då klipporna vaktas av några miljoner folkilskna myggor.

Myggjävlarna drar förmodligen ner vår vistelse där avesvärt men vi hinner i alla fall gå runt lite och fota av oss.

På vägen hem hojtar jag återigen om att vi paserar Fantomen och CO...men med samma resultat som gången innan.


Tillbaka på campingen slår det mig att vi har riktigt skötsamma grannar.

Inte minsta tillstymmelse till festande, nedskräpande m.m märks.

Jag och Emma börjar stoppa i oss det införskaffade godiset och hon har av någon anledning bytt ut våra sovsäckar mot ett slitet kattmarkerat täcke som hon smusslat med sig.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Torz - 3 mars 2015 19:40

Detta är inte utan att jag skäms över att erkänna mina bristfälliga engelskakunskaper. Till skillnad från kemiska formler, mattematiska kurvor, hur man manglar, densitet, vad grävlingar heter på latin och vilket år Karl XI kröntes är engelska något...

Av Torz - 11 februari 2015 15:52

Flera gånger har jag hört muslimer som beklagar sig över att de måste stå till svars för allt elände som sker i islams namn.En tjej tog det säkra före det osäkra och bad om ursäkt för allt som islam, arabvärlden, Sverige, kvinnor, västvärlden och så ...

Av Torz - 1 februari 2015 02:59

Är all musik med syntar synt? Är all musik som innehåller stråkinstrument klassiskt?Är all elektronisk musik techno? På samma sätt är inte all musik med distade gitarrer metal. Dock hör det till vanligheten att stilar gärna klumpas ihop tämligen vå...

Av Torz - 5 januari 2015 12:55

Enligt någon undersökning ägnar vi 14 minuter per dag åt att laga mat, sex minuter att verkligen prata med våra barn och sex timmar med att slötitta på TV och surfa på nätet.SEX TIMMAR!!!!Det är alltså 2/3 arbetsd ag.    I höstas började jag plug...

Av Torz - 1 januari 2015 16:33

Ok! Så här ligger det till.Flickvännen fick ta hand om sin systers hund för något år sedan och med hot om stryk eller nåt fick hon även mitt motvilliga godkännande. Förra nyår var vi iväg en sväng varpå jycken fick panik när folk började skjuta raket...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards