Direktlänk till inlägg 10 augusti 2009

Gotland Söndagen den 9:e Augusti

Av Torz - 10 augusti 2009 19:46


Jag och Emma har bestämt oss för att till nästa år så ska vi satsa på att stanna i en hel vecka. Förmodligen blir det bara vi två den gången.

Detta för att vi verkligen ska hinna med att få ut så mycket som möjligt.

Man kan t ex ha en dag man bara ser sig omkring, en dag som vigs åt fotografering, en dag som man bara solar och badar, en dag som man handlar, en dag som man besöker Fårö osv.

Till nästa gång så kan vi även satsa på mer kvällsaktiviteter.

Nu hade vi med oss två nykteristyer samt att Emma skulle köra hem denna dag så det blev inte så mycket av planerna att gå på medeltidskrogar och testa mjöd.


Även denna dag besökte vi medeltidsmarknaden.

Jag trivdes så bra i gårdagens kläder så jag väljer att ha dem igen.

De påverkas inte nämnvärt av kroppsodörer, är förmodligen de bekvämaste plagg jag någonsin burit samt att jag förmodligen inte får så många fler chanser att bära dem igen det närmaste åtret.


Innan vi drog till visby så tänkte vi kika på en vikingaby.

Den visade sig förvisso vara stängd men jag, Eva, Johan och lill-Emma lyckades smyga oss in i alla fall.

Där tittar vi på ett rejält långhus, litye bodar samt snidda asagudar.

Två av de snidda figurerna föreställer förresten en man med en rejäl erigerad manslem, medan kvinnan brevid glatt särar på sina blygdläppar.

Det är snudd på att jag undrar om vi inte råkat hamna i vikingabyns porrhörna.


På medeltidsmarknaden springer det runt en spetälskt man i en synnerligen enkel dräkt. Jag muttrar för mig själv att jag inte själv kom på en sådan idé.

Munken jag såg igår verkar ha haft fullt upp på natten för nu sprang det plötsligt runt en massa munkar i naturfärgade kläder.

det traskar även omkring två spanska riddare från 1500-1600 talet.


En liten teatergrupp försöker framföra en mer komisk version av Sagan om Ringen. Förmodligen är de rätt skojiga men de hade oturen att få uppträda samtidigt som ett shweiziskt medeltidsband (självklart med inte mindre än tre trummslagare).


Emmorna är godissugna och inhandlar fudge i alla möjliga skumma smaker.

elt ok men mättar rätt dåligt så vi bestämmer oss för att äta lite medeltids mat. Eva och Johan får några små brödbitar där man kan finna lite kött om man anstränger sig. Jag och Emma kör på rejäl vildsvinskebab istället. Lill-Emma ger i sin tur sig på en familjesats våfflor.

Lill-Emma lyckades förresten komma bort efter ett tag så vi letar lite. Som tur är finner Johan henne efter bara några få minuter.

Med tanke på att vi har rätt begränsat med tid innan vår färja åker så var vi lite oroliga ett tag.


Innan vi lämnar Visby passar Emma och Eva på att införskaffa lite god salami och titta på mini hundar, mini hästar och något som jag inte är säker på om det är en ful  mini hund eller en mini gris.

På färjan så är jag så vitt jag kan se den ende som går runt i medeltida mundering. Efter att ha läst ut Marilyn Manson biografin lyckas jag till min stora glädje komma underfund med att jag har en inbyggd och rätt skaplig diktafon i min MP4-spelare.


På bilresan hem diskuterar jag och Johan om Sveriges stormaktstid, spel (han utbildar sig till spelutvecklare), Frank Miller och om detta faktum att svenskarna förmodligen hade dött ut om det inte fanns alkohol.


Kommer slutligen hem runt 23.



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Torz - 3 mars 2015 19:40

Detta är inte utan att jag skäms över att erkänna mina bristfälliga engelskakunskaper. Till skillnad från kemiska formler, mattematiska kurvor, hur man manglar, densitet, vad grävlingar heter på latin och vilket år Karl XI kröntes är engelska något...

Av Torz - 11 februari 2015 15:52

Flera gånger har jag hört muslimer som beklagar sig över att de måste stå till svars för allt elände som sker i islams namn.En tjej tog det säkra före det osäkra och bad om ursäkt för allt som islam, arabvärlden, Sverige, kvinnor, västvärlden och så ...

Av Torz - 1 februari 2015 02:59

Är all musik med syntar synt? Är all musik som innehåller stråkinstrument klassiskt?Är all elektronisk musik techno? På samma sätt är inte all musik med distade gitarrer metal. Dock hör det till vanligheten att stilar gärna klumpas ihop tämligen vå...

Av Torz - 5 januari 2015 12:55

Enligt någon undersökning ägnar vi 14 minuter per dag åt att laga mat, sex minuter att verkligen prata med våra barn och sex timmar med att slötitta på TV och surfa på nätet.SEX TIMMAR!!!!Det är alltså 2/3 arbetsd ag.    I höstas började jag plug...

Av Torz - 1 januari 2015 16:33

Ok! Så här ligger det till.Flickvännen fick ta hand om sin systers hund för något år sedan och med hot om stryk eller nåt fick hon även mitt motvilliga godkännande. Förra nyår var vi iväg en sväng varpå jycken fick panik när folk började skjuta raket...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards