Alla inlägg under augusti 2009

Av Torz - 5 augusti 2009 13:48


Att prata vad som är och ger lycka brukar alltid sluta med att man tror att man är omgiven av antingen buddister eller hippies.

Visserligen säger jag inte emot påståenden om att man inte kan köpa lycka i form av rejält konsumerande. Men jag delar inte riktigt synen att pengar skulle vara något dåligt.


Skulle jag säga vad som ger mig lycka så blir det totalt fem punkter:


  • Stabil inkomst/jobb - är den första punkten och det rymms en hel del inom denna. Dels naturligtvis pengars fördelar i form av trygghet och att man kan planera och ha visioner. Men även att man känner att man har en roll i samhället, har något vettigt att göra om dagarna och att man (i regel) träffar folk.
  • Kärlek - detta är en sak som folk kommer att säga i munnen på varandra om man frågar efter lycka. Jag säger inte emot. Under denna punkt slänger jag in allt som hör till ett stabilt och tryggt förhållande, och jag behöver nog inte gå in mer specifikt där.
  • Socialt umgänge -flickvänner må vara bra till mycket men ibland behöver man träffa lite folk som man kan ta ett par bärs med, prata intressen samt ha lite högre i taket än vanligt. Även familjen kan man peta in här på ett hörn.
  • Fysik - nej jag syftar inte i första hand på sex här utan på att man är mån om sin hälsa. Sover man dåligt, äter man dåligt och är man i dåligt fysiskt skick är det svårt att vara lycklig. Sköter man dessutom kroppen så brukar den även bli lite trevligare att se i spegeln.
  • Hobby - ibland vill man varva ner med något intresse. Om man efter ett tag lär sig behärska det man gillar så kan det kännas rätt bra (kan jag tänka mig). Denna punkt kan i bästa fall kombineras med någon av ovanstående.

Av Torz - 3 augusti 2009 11:42


Så var det dags att starta på Folkuniversitetets jobbsökarutbildning.

Jag har gått på arbetssökarkurser tidigare men det här är upplagt som en normal utbildning med ämnen och olika lärare. Det vill säga betydligt mer proffesionellt än vad jag tidigare är van vid.


Till en början ska det jobbas på introducering i någon vecka och det sker i en rätt liten grupp på bara åtta personer. Jag känner mig rätt unik då jag dels är klart yngst men också är den enda svensken.

Annars kan jag tänka mig att de flesta som börjar på utbildningen har samma problem som mig att vi haft svårighet att få jobb samt känner att motivationen och självkänslan börjar tryta.

I mitt fall fall så känner jag att en depression är på väg om inget händer snart då motivationen och engagemanget har sjunkit rejält samtidigt som man börjar utgå från att framtiden lär väl inte bli så annorlunda mot hur man levat de senaste åren.


I ett sådant läge kan det kännas bra att veta att den som skötte dagens introduktion själv har varit i samma situation för bara ett år sedan, men som nu är administrativt ansvarig.

En annan bra sak är att det bara är en enda rökare i min grupp och att man måste gå utanför skolområdet för att ta sig ett bloss. Nikotin har visat sig lindra min nervositet bland andra människor vilket har gjort att jag alltid har lyckats falla tillbaka på det varenda gång jag jobbat, studerat eller praktiserat (speciellt om de jag umgås med går ut och röker stup i ett). Samtidigt får jag alltid dåligt samvete då jag dels tycker att det finns bättre saker att lägga pengarna på samt att man känner sig billig om man går och tigger cigg av andra. Dessutom är det svårt att dölja.


En annan sak som känns bra är att språken (engelska, tyska och spanska) inte är obligatoriska. Det är dessutom osäkert vilka språk som kommer att finnas då det är anpassat efter efterfrågan.

Visserligen vill jag väldigt gärna lära mig fler språk men samtidigt har jag pissvårt för allt som har med språk att göra. Pluggar jag ett språk så hade det förmodligen tagit upp hälften av min energi. hade jag haft tre språk hade det varit praktiskt taget ohållbart. All min vakna tid hade gått åt till att plugga glosor och gramatik.

Av Torz - 3 augusti 2009 07:58


Jag har aldrig gillat män som slåtr kvinnor.

Egentligen känns det meningslöst att ens bemöda sig med en motivering så jag går istället direkt till ämnet; kvinnor som slår män.


Detta är något som sällan tas på allvar och det tolkas i regel som män som är sura på feminister eller liknande. Men faktum är att det faktiskt är rätt utbrett. Även om folk handlar allt för lite när män slår kvinnor så är det inget emot hur det är när det blir det motsatta.

Jag fick precis tag på ett klipp på nätet där man testar folks reaktioner och resultatet är svårt att bortförklara.

Min personliga favorit är kvinnan som står och hejar på när tjejen slår sin man.



Av Torz - 3 augusti 2009 07:41


Jag har slutat väga mig dagligen då det bara gör mig stressad.

Däremot har jag börjat räkna kalorier igen och hade tänkt att ta det på ölite större allvar än vad jag gjort tidigare i år.

Tidigare har jag fixat det relativt bra må, ti, on och ibland även torsdag.

Men fredagar är vad Emma kallar "mysdagar" och då kan man inte sitta och förstöra stämningen genom att räkna kalorier.

I regel har det bölivit en varsin pizza, lösgodis och chips. Av någon anledning så brukar det i de flesta fall bli över till dagen därpå.

Det slutar oftast med att man inte räknar kalorierna på lördagen heller.

Söndagen blir en klämdag innan allvaret börjar igen och även om vi inte brukar äta pizza och liknande då så blir det gärna lite mackor och liknande.


Senast jag räknade kalorier för två veckor sedan så blev överskottet 1508 kalorier på en vecka. Där lyckades jag få 1377 av dem till fredagen så jag skötte mig någorlunda de andra dagarna.

Förra veckan gick jag över med 1171 där de flesta av kalorierna var på fredag och lördag. Det är ju en liten minskning jämfört med hur det var två veckor innan, men då har jag även sänkt mitt dagliga intag med ca 300 kalorier så överlag har jag sänkt intaget med över 3000 kalorier.

För att klara av det så har jag skippat pizza och kör på sallad istället samt dragit ner på godis, mackor och liknande.

Detta har även lett till att jag gått ner 9 hg på en vecka...annars brukar jag sällan gå ner.


Den här veckan ska jag försöka få ett ännu bättre fresultat.

Jag siktar på på att få ett överskott på en bit under 10000 kalorier samt ska se om jag kan dra ner på godiset ännu mer. Ska även undvika att få överstiga på lördag. Förhoppningsvis lyckas jag få två veckor iu rad där jag går ner i vikt, vilket borde bli första gången i år.


Av Torz - 1 augusti 2009 09:16


Tanken i år var att jag skulle följa med Emma och halva hennes familj till medeltidsveckan i Visby.

Men plötsligt dök det upp en utbildning från tomma luften och la sig som en mörk våt fillt över just dessa datum.

Det blev till att blixtsnabbt komma på något annat som vi kunde göra gemensamt den här sommaren, som att dra till Danmark och köpa öl t ex.

Tyvärr så har den danska kronan blivit löjligt stark gentemot vår egen valuta så det blev inte mycket av det.

Men så blev vi tipsade om en vikingaby i Foteviken.


Vi hade aldrig hört talas om det tidigare men vi chansade glatt.

Efter att ha letat vägar och skyltar i det mulna Skåne kom vi äntligen till rätt plats.

Planen var att vi skulle gå till det där stället för att sedan ockupera någon strand och slutligen tälta. På hemvägen skulle vi eventuellt ingförskaffa lite hyllor.

Men då vädrets gudar var på lite taskigt humör så ströks allt utom vikingabyn.


Vikingabyn i Foteviken var för övrigt rätt ok. Man hade slagit upp lite tidstypiska stugor där man hade utrsustning för diverse hantverk.

Samt något torn och en stor festsal och några runstenar.

Guiden var utklädd till en munk och gick på ren rutin och gav till 90% info som jag redan kände till.

Dock med undantag för en dansk historieberättare som påstod att hans 150 årige kung ville dö en hjältedöd på ålderns höst.

"Munken" påstår att man "misstänker" att historieberättaren kan ha överdrivit åldern en aning.


Efter besöket åkte vi och tittade lite i affärer i någon skånsk stad (vars namn jag både förträngt och som jag inte kände till sedan tidigare).

Sedan hann vi hem i tid för att hinna med vårt sedvanliga fredagsmys.


Av Torz - 1 augusti 2009 08:53


På senare tid så har jag försökt svälja min självkritik när det gäller gitarr och provat på att spela lite lead.

Jämfört med folk som är vana vid det så är det inte mycket att hänga i granen, men för att vara mig så känns det helt ok.


Framöver ska jag försöka ge mig på sweep picking vilket verkar vara skitkrångligt men låter riktigt bra om man kan hantera det.



Av Torz - 1 augusti 2009 08:48


Redan för några år sedan sa jag att det bara är en tidsfråga innan Tim Burton kommer att filmatisera Alice i Underlandet.

Idag såg jag plötsligt att en sådan film kommer ha premiör till våren.

Dock bör man inte redan nu bli eld och lågor då Burton brukar ha problem med att få till nyfilmatiseringar. 

Batman var ett stort undantag men Apornas Planet var inget vidare och Kalle och Chokladfabriken (som tydligen heter Willy Wonka i hans version) var näst intill pinsam och hade bara huvuddragen gemensamt med boken.

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards