Direktlänk till inlägg 4 november 2009

Nu startar jakten på praktiker

Av Torz - 4 november 2009 21:12

Igår var jag hos arbetsförmedlingen och hade väntat mig att det skulle vara som vanligt.

Men plötsligt dyker en snubbe från Folkuniversitetet upp som tar hand om arbetskontakter och pratar både med och om mig. Bland annat så är han nyfiken på varför det skulle finnas svårigheter att söka vårdjobb inom hemkommunen.


Lite senare dyker ytterligare en typ från Folkuniversitetet upp och jag blir inlotsad till ett konferansrum där ännu en person möter upp.

Tydligen så ska det återigen pratas om projektet som jag och en klasskamrat startat upp och om det finns möjligheter att få jobb framöver. Även om det hela låter lovande så är min arbetsförmedlare en aning skeptisk till om detta verkligen kommer att ge jobb under mer än en begränsad period.

Till slut får jag en öppen fråga hur jag kommer att göra om jag blir erbjuden en praktik på ett ställe som med största sannolikhet även kommer att sluta med någon form av anställning.

Jag vill naturligtvis inte svika någon inom projektet samtidigt som jag inte kan tacka nej till jobbchanser så jag säger som det är att mitt engagemang i projektet kommer att bero på hur mycket tid och resurser jag får.

Får jag en heltidstjänst på annat håll så tackar jag självklart ja till det med konsekvensen att mitt engagemang i projektet bara kommer att bli en bråkdel jämfört med om projektet varit i fokus.


Som det ser ut så lutar det åt att jag kan få en praktik framöver.

Huvudfokus ligger på svetssidan då det är den enda kompetensen som jag har där jag med säkerhet kan säga att inte vem som helst på gatan skulle kunna utföra ett likadant arbete.

Att jag sedan har en viss osäkerhet då jag inte jobbat inom produktion är ju en barnsjukdom som jag hoppas kunna bota framöver.

Faktum är att det finns möjligheter att jag kan få praktiker från två olika företag.

Men detta kommer inte utesluta att jag kommer att söka på egen hand. Faktum är att jag ska söka vare sig jag vill eller inte. Tyvärr har det varit lite till och från med det tidigare då jag har haft svårigheter att föra fram mina starkare sidor. Att jag gått arbetslös större delen av mitt vuxna liv påverkar dessvärre självkänslan och spär ut självkritiken till den milda grad att man efter ett tag börjar tro att det inte finns något som inte någon annan klarar bättre. Stundtals drabbar detta även fritidsintressen.


urv som helst så ska jag försöka mobilisera lite mod så jag kan beta av min lista med ca 20 företag på och sedan får vi se hur det går. För en gångs skull ser det någorlunda ljust ut.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Torz - 3 mars 2015 19:40

Detta är inte utan att jag skäms över att erkänna mina bristfälliga engelskakunskaper. Till skillnad från kemiska formler, mattematiska kurvor, hur man manglar, densitet, vad grävlingar heter på latin och vilket år Karl XI kröntes är engelska något...

Av Torz - 11 februari 2015 15:52

Flera gånger har jag hört muslimer som beklagar sig över att de måste stå till svars för allt elände som sker i islams namn.En tjej tog det säkra före det osäkra och bad om ursäkt för allt som islam, arabvärlden, Sverige, kvinnor, västvärlden och så ...

Av Torz - 1 februari 2015 02:59

Är all musik med syntar synt? Är all musik som innehåller stråkinstrument klassiskt?Är all elektronisk musik techno? På samma sätt är inte all musik med distade gitarrer metal. Dock hör det till vanligheten att stilar gärna klumpas ihop tämligen vå...

Av Torz - 5 januari 2015 12:55

Enligt någon undersökning ägnar vi 14 minuter per dag åt att laga mat, sex minuter att verkligen prata med våra barn och sex timmar med att slötitta på TV och surfa på nätet.SEX TIMMAR!!!!Det är alltså 2/3 arbetsd ag.    I höstas började jag plug...

Av Torz - 1 januari 2015 16:33

Ok! Så här ligger det till.Flickvännen fick ta hand om sin systers hund för något år sedan och med hot om stryk eller nåt fick hon även mitt motvilliga godkännande. Förra nyår var vi iväg en sväng varpå jycken fick panik när folk började skjuta raket...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards