Direktlänk till inlägg 4 november 2009

Nya plattor

Av Torz - 4 november 2009 21:30

Igår damp ett paket in i brevinkastet.

Ett paket som jag för övrigt hade ett jävla sjå för att få ut då jag inte hade någon postnyckel med mig.
Men efter att ha förbrukat större delen av mitt svordomsföråd och med hjälp av en förskärare (grannarna tittade en aning skumt på mig) lyckades jag plocka ut skivorna en efter en.


Plattan som jag var ute efter i första hand var Alatyrs första fullängdare, menj den var tydligen slut så jag fick ålla till godo med blott tre plattor den här gången.


Unleashed: And The Laughter Has Died

På senare tid så har jag känt att jag absolut måste kolla upp detta band lite bättre.

Jag har bara hört enstaka låtar tidigare men då alla har hållt hög klass så kändes det som om det kunde vara värt att satsa på en fullängdare. Inte blev det sämre då jag hörde att denna CD skulle innehålla de två första fullängdarna.

Många bands första fullängdare brukar ju höra till de bättre man prestrerat.

Dock visade det sig att den informationen var åt helvete fel.

När jag kollade upp skivan visade det sig att den är full med svåråtkomligt material som demos, lite live-låtar och en proma....allt från de tidigaste dagarna.

Tyvärr så är man lite bortskämd med feta produktioner så 20 åriga döds-demosar låter mest irriterande....live-låtarna ska vi inte tala om. Hade däremot promon utgjort skivans lägstanivå så hade det varit frid och fröjd...men nu hörde den istället till den absoluta toppan.

Jag har inte gett upp Unleashed bara för denna skumma skiva (som jag för övrigt misstänker är något bolaget skäms över då man inte vågat gå ut med namnet...eller så är det helt enkelt ett bootleg eller nåt). Men jag hade gott kunnat lägga pengarna på ett säkrare kort. Dock lär samlare jubla då det säkerligen är svårt som fan att komma över materialet på annat sätt.


Paroxysmal Descent: Paradigm of Decay

Krångligt namn, men musiken är däremot vanlig hederlig misantropic Black Metal.

Liksom många andra liknande band så trakteras instrumenten av en och samme person och inte helt oväntat så skippar man Satan-tjafset och ger sig på mer jordnära saker som droger och elände.

En intressant detalj är dock att Paroxysmal Descent kommer från soliga Australien.

Tyvärr så har jag bara hunnit med en lyssning av låtarna så det blir inget djupdyk den här gången...men plattan låter helt ok så här långt. Till skillnad från Unleasheds 18 åriga platta så är denna bara några månader gammal.


Shining: VI - Klagopsalmer

Datorn är dum!
När jag försöker lägga in denna plattan så får den för sig att det är Shinings förra platta V - Halmstad vilket inte riktigt stämmer. Däremot så lär inga fans av Halmstad bli speciellt besvikna på denna skapelse.

Det är möjligt att jag börjat vänja mig vid jazz-flummet men jag tycker annars att den här gången så går man lite mer rakt på sak.

I ärlighetens namn finner jag inga direkta fel eller brister på denna skivan så nu blir det till att börja kolla upp bandets tidigare alster. För den som inte är bekant med Shining så är det varierande Black Metal med experimentella inslag och en sångare som skriker, pratar, sjunger och viskar poetiska melankoliska texter.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Torz - 3 mars 2015 19:40

Detta är inte utan att jag skäms över att erkänna mina bristfälliga engelskakunskaper. Till skillnad från kemiska formler, mattematiska kurvor, hur man manglar, densitet, vad grävlingar heter på latin och vilket år Karl XI kröntes är engelska något...

Av Torz - 11 februari 2015 15:52

Flera gånger har jag hört muslimer som beklagar sig över att de måste stå till svars för allt elände som sker i islams namn.En tjej tog det säkra före det osäkra och bad om ursäkt för allt som islam, arabvärlden, Sverige, kvinnor, västvärlden och så ...

Av Torz - 1 februari 2015 02:59

Är all musik med syntar synt? Är all musik som innehåller stråkinstrument klassiskt?Är all elektronisk musik techno? På samma sätt är inte all musik med distade gitarrer metal. Dock hör det till vanligheten att stilar gärna klumpas ihop tämligen vå...

Av Torz - 5 januari 2015 12:55

Enligt någon undersökning ägnar vi 14 minuter per dag åt att laga mat, sex minuter att verkligen prata med våra barn och sex timmar med att slötitta på TV och surfa på nätet.SEX TIMMAR!!!!Det är alltså 2/3 arbetsd ag.    I höstas började jag plug...

Av Torz - 1 januari 2015 16:33

Ok! Så här ligger det till.Flickvännen fick ta hand om sin systers hund för något år sedan och med hot om stryk eller nåt fick hon även mitt motvilliga godkännande. Förra nyår var vi iväg en sväng varpå jycken fick panik när folk började skjuta raket...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards