Direktlänk till inlägg 15 december 2009

Punisher - War Zone (film)

Av Torz - 15 december 2009 08:48


Det hör inte till vanlighten att jag skriver om filmer här, detta trots att jag ser ett par nya i veckan då min sambo är tokig i film och serier.

Dock gör jag ett undantag av rent nostalgiska skäl.

Punisher var nämligen en av mina absoluta favoritserietidningar som liten och jag har väntat på att det ska filmatiseras sedan början av 90-talet.


I ärlighetens namn så kom det faktiskt en Punisher-film redan för 20 år sedan med vår egen Dolph Lundgren i huvudrollen.

Men ska sanningen fram så hade den inte mycket med serien att göra, och den brukar sällan nämnas när Dolphs bästa filmer diskuteras.


För fem år sedan kom en ny Punisherfilm som gick lite bättre än den förra.

Förmodligen så är det den som gjorde att dödskallen från Punishers dräkt har dykt upp lite var stans.

Filmen har handling, budget, bra skådisar och är överlag en rätt vettig actionfilm.

Att man dessutom fått med en kändis som John Travolta (som spelar ond maffia boss) gör ju inte filmen sämre.

Men tyvärr faller den på det tyvärr rätt vanliga felet att man låter den vara löst baserat på originalet och sedan gör man lite som man själv känner (90% av alla som sett en favoritbok bli en film håller antagligen med mig).

Det är möjligt att de som aldrig hört talas om Punisher tycker den är skitbra men som ett gammalt Punisher fan så känner man sig rätt besviken när man dels ändrar själva grundhistorian och dels inkluderar ett par fånar som ska ge en lite mer bredd på historian genom att bidra med komit och en gnutta romantik.


Igår såg jag en film som heter Punisher - War Zone. Min tanke var att detta är nog någon uppföljare på den förra filmen.

Men tydligen är detta en helt ny.

Plötsligt börjar man känna igen Punisher och hans värld.

I den förra filmen så är han någon slags FBI agent som får sin familj dödad för att han bär skulden till en maffiaboss sons död. Enligt originalet så höll Frank Castle (som han heter när han är civil) på med bibelstudier men började damma av sina färdigheter från Vietnamnkriget efter att hans familj råkat hamna i vägen för en maffiauppgörelse.


Handlingen i Punisher - War Zone handlar om att någon (ja ni vet vem) eliminerar medlemmar inom den organiserade brottsligheten. Polisen är väldigt kluven till det hela. Metoderna är svåra att försvara men samtidigt är man ju glad över att han underlättar för polisen att hålla ordning.

Faktum är att det finns folk inom polisen som inofficiellt samarbetar med honom.

Men det hela förvärras rejält efter att en av skurkarna som Punisher har ihjäl visar sig vara en infiltratör. Plötsligt börjar polisen och FBI se honom som ett hot.

En agent får i uppdrag att stoppa Punishers härjningar.

Själv funderar Punisher på att lämna staden för gått efter detta misstaget, men blir övertalad av sin gode vän MIcrochip att stanna ett litet tag till.

Naturligtvis är det inte bara rättvisan som vill åt Punisher utan det finns även en man som kallar sig Jigsaw (känd från tidningarna) som vill se Punisher död.

Detta efter att ha fått sin ansikte förstört i en strid.


Filmen har kanske inte världens bästa manus, och den som vill ha en romatisk hemmakväll med tjejen bör se sig om efter något annat då filmen knappast sparar på våldet. Annars så är det en helt ok rulle.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Torz - 3 mars 2015 19:40

Detta är inte utan att jag skäms över att erkänna mina bristfälliga engelskakunskaper. Till skillnad från kemiska formler, mattematiska kurvor, hur man manglar, densitet, vad grävlingar heter på latin och vilket år Karl XI kröntes är engelska något...

Av Torz - 11 februari 2015 15:52

Flera gånger har jag hört muslimer som beklagar sig över att de måste stå till svars för allt elände som sker i islams namn.En tjej tog det säkra före det osäkra och bad om ursäkt för allt som islam, arabvärlden, Sverige, kvinnor, västvärlden och så ...

Av Torz - 1 februari 2015 02:59

Är all musik med syntar synt? Är all musik som innehåller stråkinstrument klassiskt?Är all elektronisk musik techno? På samma sätt är inte all musik med distade gitarrer metal. Dock hör det till vanligheten att stilar gärna klumpas ihop tämligen vå...

Av Torz - 5 januari 2015 12:55

Enligt någon undersökning ägnar vi 14 minuter per dag åt att laga mat, sex minuter att verkligen prata med våra barn och sex timmar med att slötitta på TV och surfa på nätet.SEX TIMMAR!!!!Det är alltså 2/3 arbetsd ag.    I höstas började jag plug...

Av Torz - 1 januari 2015 16:33

Ok! Så här ligger det till.Flickvännen fick ta hand om sin systers hund för något år sedan och med hot om stryk eller nåt fick hon även mitt motvilliga godkännande. Förra nyår var vi iväg en sväng varpå jycken fick panik när folk började skjuta raket...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards