Direktlänk till inlägg 22 december 2009

Obligatoriska nostalgigrupper

Av Torz - 22 december 2009 09:42


Den ökände musikern, författaren, kyrkbrännaren, mördaren, nazisten, satanisten, hedonisten osv. Varg Vikernes ska vid något tillfälle ha menat att han lägger ner Black Metal. Orsaken skulle ha varit att Black metal kommer från Heavy Metal, som kommer från Hårdrock, som kommer från rock, som i sin tur kommer från blues, som i sin tur är negermusik vilket inte alls går för sig för en rasist som Varg.


Även om jag misstänker att detta känns som ett rykte snarare än något som han verkligen har sagt så verkar en del fortfarande stå kvar vid att man köper rejäla paket med varje muskgenre.


Inom metal så har grupper som Venom, Bathory, Judas Priest och Slayer en hög status. Detta beror framför allt på att de kom rätt i tiden och sedan har inspirerat ett antal band. Skulle något av dessa band plockas bort hade metalgenren förmodligen sett anorlunda ut.

Samtidigt så är det osäkert hur de hde klarat sig om de kommit idag.

Ett band som Bathory hade aldrig kunnat leva på sin musik och förmodligen hade de flesta missat dem.

Nu gillar jag ju alla nämnda band men kan inte sticka under stol att nostalgin och historian kan förblinda en del.


Dessa fyra band är alla över 25 år gamla. Judas Priest fyllde t o m 40 (!) år i år.

Med andra ord så var det ju ett tag sedan de satte igång att spela jämfört med ett band som bildas i år. Faktum är att många av de banden som bildas i år har medlemmar som inte ens var födda för 25 år sedan.

Sedan Bathorys tidigare dagar så har det kommit en hel rad med Black Metal vågor. En som idag dyrkar band som Shining och Deathspell Omega behöver inte nödvändigtvis ha så mycket över för Bathory.

Är man inne på melodiös Death Mertal så behöver man ju inte tycka att Slayer är bra bara för att Slayer inspirerade det bandet som sedan inspirerade det bandet som slutligen inspirerade det bandet man gillar nu.


Vid något tillfälle var det någon gammal alkis som spelade någon 40 årig Jimi Hendrix-aktig rock och blev förvånad att jag som gillar metal inte uppskattade detta mer.

"Bra så du vet så hade inte din musik funnist om det inte vore för artister som den är!".

Nähej! Men då är det väl lika bra jag sitter och lyssnar på hedniska banka-på-trummor-medan-man-mässar-musik för när allt kommer omkring så härstammar ju både metal och alla andra kända genrers därifrån.


Det är samma sak med klassisk musik.

I ärligetens namn hade jag verkligen velat kunna uppskatta klassisk musik och även om det dyker upp saker som låtyer OK så går det inte att komma ifrån att överlag så blir det bara sövande.

Detta beror till stor del på att många grupper som jag gillar har plockat ellement ur klassisk musik och serverat det på ett mer modernt arrangemang.

För mig är Dark Funeral på "Vobiscum Satanas" klassisk musk där stråkarna har ersatts av gitarrer.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Torz - 3 mars 2015 19:40

Detta är inte utan att jag skäms över att erkänna mina bristfälliga engelskakunskaper. Till skillnad från kemiska formler, mattematiska kurvor, hur man manglar, densitet, vad grävlingar heter på latin och vilket år Karl XI kröntes är engelska något...

Av Torz - 11 februari 2015 15:52

Flera gånger har jag hört muslimer som beklagar sig över att de måste stå till svars för allt elände som sker i islams namn.En tjej tog det säkra före det osäkra och bad om ursäkt för allt som islam, arabvärlden, Sverige, kvinnor, västvärlden och så ...

Av Torz - 1 februari 2015 02:59

Är all musik med syntar synt? Är all musik som innehåller stråkinstrument klassiskt?Är all elektronisk musik techno? På samma sätt är inte all musik med distade gitarrer metal. Dock hör det till vanligheten att stilar gärna klumpas ihop tämligen vå...

Av Torz - 5 januari 2015 12:55

Enligt någon undersökning ägnar vi 14 minuter per dag åt att laga mat, sex minuter att verkligen prata med våra barn och sex timmar med att slötitta på TV och surfa på nätet.SEX TIMMAR!!!!Det är alltså 2/3 arbetsd ag.    I höstas började jag plug...

Av Torz - 1 januari 2015 16:33

Ok! Så här ligger det till.Flickvännen fick ta hand om sin systers hund för något år sedan och med hot om stryk eller nåt fick hon även mitt motvilliga godkännande. Förra nyår var vi iväg en sväng varpå jycken fick panik när folk började skjuta raket...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards