Direktlänk till inlägg 5 juli 2011

Hårdrockare ska ha långt hår!!!

Av Torz - 5 juli 2011 09:09

 



Om man skulle fråga folk vad de associerar till hårdrock lär det långa håret bli ett av de vanligare svaren.
Trots detta så fullkomligt kryllar det av en massa korthåriga fånar i alla möjliga metalsammanhang.
Jaha och!? Är en inte allt för långsökt reaktion på ett dylikt uttalande.
Här har jag full förståelse för den påstådda (jag har aldrig fått det bekräftat dock) skeptismen homosexuella har mot bisexuella.


Orsaken ska vara att är man väl med i leken så finns det ingen återvändo till ett normalt liv. Därför skapar man en liten egen värld för de som inte riktigt passar in.
Det är inte svårt att förstå vartifrån ett sådant ressonemang komer ifrån. Det finns ju gott om rykten runt homosexuella och risken för att vissa människor undviker en eller att man blir sämre behandlad i vissa sammanhang ökar ju.
Men då finns ju alltid gay-partyn där man kan träffa likasinnade och ha roligt med dem (vad jag hört ska det vara en väldigt trevlig stämning på ett sådant ställe).
Sedan kan man gå tillbaka till den vanliga världen där man blir en lite udda typ som sticker ut....ja om man inte är bisexuell vill säga.
Då kan man både äta och behålla kakan genom att leva ett vanligt heterosexuellt liv men roa sig i det homosexuella lägret. Det blir lite att man inkasserar fördelar utan att ta risker och det kan säkerligen reta en del som dagligen får ta konsekvenser av sitt handlande.


Men vad har sexuell läggning med hårdrock att göra då!?


I sig ingenting...men det blir samma problematik som ovanstående exempel.
De som inte bara gillar tyngre musik utan ÄR metal och har det som en livsstil riskerar ju betydligt mer än de som ser ut som vilka svenssons som helst.
Nu har jag ju själv inget långt hår sedan några år tillbaka men jag såg aldrig kort hår som något alternativ, så därför valde jag allt eller inget.
Konsekvenserna av att ha långt hår minskar ju för varje år som går men det finns fortfarande fördommar hos en del individer eller på mer isolerade områden.
Personligen har jag fått höra att jag dyrkar djävulen, är ett drägg, knarkar, har vissa politiska uppfattningar, hotats med stryk samt råkat ut för en del mer allmänna påhopp ("klipp dig för fan" osv).


Med det i bakgrunden är det otroligt befriande att det finns en del tillhåll för folk som anser att det är normalt att bära MC-jackor och bandtröjor om dagarna och där långt hår ger respekt istället för att trigga igång fördomar.
Men så ser man alla dessa korthåriga töntar som inte gjort någon större ansträngning att passa in i sammanhanget än att man köpt en bandtröja för 150 spänn eller liknande och tror att de är rebeliska.
På vardagarna ser de sedan ut som vila svärmorsdrömmar som helst och kan bekymmerslöst sitta i kassor, gå på universitet eller jobba med marknadsföring utan att någon reagerar.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Torz - 3 mars 2015 19:40

Detta är inte utan att jag skäms över att erkänna mina bristfälliga engelskakunskaper. Till skillnad från kemiska formler, mattematiska kurvor, hur man manglar, densitet, vad grävlingar heter på latin och vilket år Karl XI kröntes är engelska något...

Av Torz - 11 februari 2015 15:52

Flera gånger har jag hört muslimer som beklagar sig över att de måste stå till svars för allt elände som sker i islams namn.En tjej tog det säkra före det osäkra och bad om ursäkt för allt som islam, arabvärlden, Sverige, kvinnor, västvärlden och så ...

Av Torz - 1 februari 2015 02:59

Är all musik med syntar synt? Är all musik som innehåller stråkinstrument klassiskt?Är all elektronisk musik techno? På samma sätt är inte all musik med distade gitarrer metal. Dock hör det till vanligheten att stilar gärna klumpas ihop tämligen vå...

Av Torz - 5 januari 2015 12:55

Enligt någon undersökning ägnar vi 14 minuter per dag åt att laga mat, sex minuter att verkligen prata med våra barn och sex timmar med att slötitta på TV och surfa på nätet.SEX TIMMAR!!!!Det är alltså 2/3 arbetsd ag.    I höstas började jag plug...

Av Torz - 1 januari 2015 16:33

Ok! Så här ligger det till.Flickvännen fick ta hand om sin systers hund för något år sedan och med hot om stryk eller nåt fick hon även mitt motvilliga godkännande. Förra nyår var vi iväg en sväng varpå jycken fick panik när folk började skjuta raket...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards