Direktlänk till inlägg 6 juli 2011

Festivaler passar mig bäst

Av Torz - 6 juli 2011 08:17

Ibland verkar folk prata om alkohol som om det vore någon form av religion.
Men den bittra sanningen för min del är att alkohol inte påverkar mig i någon större utsträckning. Den kan förstärka festintrycket men kan i sig själv inte bidra med så mycket.


Däremot fångas jag lätt av stämningen.
De som kan hålla igång fester och/eller diskutera intressanta saker gör att det över huvud taget är värt att komma till festen.
Är det istället snobbar och tråkmånsar känns det onödigt att slänga ut pengar på dyr alkohol.

En sak som slog mig först på senare år är att festivaldrickandet är det som passar mig bäst.
Det känns i alla fall bättre än att dricka under några få timmar innan man går ut.
Det sistnämnda gör att jag får stå mellan två val. Antingen slänger jag i mig det jag har så snabbt som möjligt, eller så tar jag det lugnare.
Tar jag det lugnt får jag ingen effekt och slänger jag i mig så fort som möjligt ökar risken för att drabbas av illamående.
Med en uppväxt i en kommun som blivit utsedd till Sveriges värsta suparkommun några år i rad (enligt obekräftade källor) går det ju inte att pilla på en halvtom flaska. Man öppnar första ölen innan man hinner slå sig ner i soffan och sedan tömmer man den medan den fortfarande är kall. När den är slut öppnar man en ny osv.


Detta fungerar inte riktigt lika bra när man maraton-festar. Hade ingen påpekat det där för mig och en polare när vi åkte finlandsfärjan för några år sedan hade vi antagligen riskerat att missa det mesta.
Detta visade sig vara ett helt nytt sätt att festa på och det passade mig perfekt.
Vissa verkar kunna komma in i en partystämning rätt snabbt men för egen del är jag extremt seg. Efter ca ett dygn börjar jag komma in i det där trevliga stadiet där man känner att hämningarna börjar släppa och man vill ha lite fart runt sig.
Det kan ju också vara så att jag har en sadistisk sida som får energi från andras bakfylla men oavsett vilket har jag konstaterat sedan dess att de fester som jag varit på nästan alltid är för korta.
Därför borde festivaler vara det ultimata för mig.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Torz - 3 mars 2015 19:40

Detta är inte utan att jag skäms över att erkänna mina bristfälliga engelskakunskaper. Till skillnad från kemiska formler, mattematiska kurvor, hur man manglar, densitet, vad grävlingar heter på latin och vilket år Karl XI kröntes är engelska något...

Av Torz - 11 februari 2015 15:52

Flera gånger har jag hört muslimer som beklagar sig över att de måste stå till svars för allt elände som sker i islams namn.En tjej tog det säkra före det osäkra och bad om ursäkt för allt som islam, arabvärlden, Sverige, kvinnor, västvärlden och så ...

Av Torz - 1 februari 2015 02:59

Är all musik med syntar synt? Är all musik som innehåller stråkinstrument klassiskt?Är all elektronisk musik techno? På samma sätt är inte all musik med distade gitarrer metal. Dock hör det till vanligheten att stilar gärna klumpas ihop tämligen vå...

Av Torz - 5 januari 2015 12:55

Enligt någon undersökning ägnar vi 14 minuter per dag åt att laga mat, sex minuter att verkligen prata med våra barn och sex timmar med att slötitta på TV och surfa på nätet.SEX TIMMAR!!!!Det är alltså 2/3 arbetsd ag.    I höstas började jag plug...

Av Torz - 1 januari 2015 16:33

Ok! Så här ligger det till.Flickvännen fick ta hand om sin systers hund för något år sedan och med hot om stryk eller nåt fick hon även mitt motvilliga godkännande. Förra nyår var vi iväg en sväng varpå jycken fick panik när folk började skjuta raket...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards