Alla inlägg under juli 2011

Av Torz - 1 juli 2011 09:14

I skrivande stund kryper det i hela kroppen och mina steg vill dra sig mot lastkajen.
Det känns nästan som att jag råkat glömma något viktigt samtidigt som kroppen behöver...hmm näring.

Detta är antagligen ganska tydliga signaler om att kroppen vill ha nikotin.

Men det får den inte!

Jag är ingen rökare....jag har i af aldrig identifierat mig själv som en sådan.
Däremot är rökning en last som jag har löjligt lätt att fastna i och kroppen känner sig glad och avslappnad. Samtidigt är ju rökpauser perfekta för att ta kontakt med folk och diskutera saker.
Att festa utan cigg är bara att glömma. Det är viktigare än alkoholen och ligger inte långt efter sällskapet. Däremot känns ju vardagsrökande tämligen onödigt.
Jag festar kanske 5 ggr per år så begränsas rökningen till de få tillfällena ser jag inga problem med det.

Problemet är att det smygit sig in i vardagen. Nu senast skulle jag på en mindre festival och köpte ciggaretter någon vecka innan för att vara ute i god tid.
Men att ha ett paket hemma var ungefär som att ha en skål med lösgodis och tro att det ska gå att låta bli den innan helgen.
Efter festivalen hade jag några cigg över som jag rökte upp på jobbet. Så fick jag in en fot i den trivsamma rökrutan. När ciggen tog slut så kom jag på mig själv med att säga "du råkar inte ha någon cigg över va?" och sedan hade jag nya.
I de fallen tar ju reptilhjärnan över mina handlingar då jag generellt är ganska tillbakadragen och ogillar egentligen allt som har med tiggeri att göra.
Det där med att tigga gnagde inom mig så jag tänkte att jag vill inte bli en sådan som inte har egna utan måste fråga andra så jag bestämde mig för att ge tillbaka det jag lånat och köper ett nytt paket ciggaretter.
Eftersom jag inte lånat 20 cigg så blev det ju en hel del kvar över...vad ska jag göra med dem så? Kasta dem!? Nej då är det ju bättre att röka upp dem istället....och på den vägen är det.

Idag är det den försja juli och det låter som ett jämt och fint datum att böra något nytt på. I det här fallet ska jag lägga av med rökningen (samt socker, skräpmat och börja promenera om dagarna).
Min plan för att lyckas med detta är att inte komma i närheten av lastkajen där folk står och röker. Hålla mig inne på mitt kontor och tokignorera alla som går med cigg i käften. Undvika folk när jag blir irriterad (vilket jag inte hunnit bli riktigt än).
Dessutom ska jag införa ett belöningssystem där jag ger mig själv en mindre summa i nöjespengar för varje dag som jag håller mig rökfri (kommer även att ge mig poäng de gångerna jag promenerar hem).

Kommer även att ha lite delmål. 7 juli firar jag en vecka, 14 två veckor, 21 tre osv. Räknar jag inte helt fel så firar jag 100 dagar 8 oktober och längre än så känns meningslöst att räkna redan nu då jag inte ens har fixat en dag så här långt.

Av Torz - 1 juli 2011 08:54

En gång i tiden tecknade jag en hel del men under tonåren blev jag mer och mer självkritisk och gav till slut upp eftersom jag satte för orimliga krav på mig själv.
Sedan fick jag andra intressen och tänkte inte mer på det fram tills jag började se vilka bilder vissa lägger upp på facebook.
En hel del av de som lägger upp sina bilder är riktigt bra men jag irriterade mig på de som la upp dåliga bilder trots att jag vet att de kan bättre. Den där skiten kan ju t o m jag göra bättre.


I den vevan började jag fundera på om jag inte skulle börja ta tag i tecknandet själv. Idag är jag ju lite äldre och tar inte saker på lika blodigt allvar. Jag vet att jag aldrig kommer att bli någon ny Royo, Giger, Boris m.m men jag kan i af förbättra mig själv och det skulle kunna vara trevligt då jag hellre la ner än konfronterade mina dåliga sidor när jag var yngre.


Det jag var bra på var framför allt skuggningar, detaljer och ansikten. Därför la jag ju även mitt fokus där.
Däremot blev bilderna lite skumma då jag inte hade lärt mig proportioner.
Bilderna blev även rätt stela då de flesta objekt var tecknade rakt framifrån stirrandes rakt på den som tittar på dem. Detta kan kanske fungera om man gör porträtt men ytterst få människor står ju så om dagarna.
Därför så kommer proportioner och rörelser stå i fokus framöver.
Dessutom är jag intresserad av att få tag på tidningar m.m där jag kan se hur folk ser ut i verkligheten. Mina gamla bilder var ju ytterst sällan baserade på verkliga människor utan var väl på sin höjd lite löst baserade på serietidningar eller liknande.


Tänkte väl testa lite och se om jag får någon mersmak eller om jag återgår till mina vanliga intressen istället. Detta kommer oavsett vilket inte att vara högprioriterat utan känns mest som en liten skojig grej då jag aldrig var riktigt nöjd med hur jag la ner tecknandet.

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards