Direktlänk till inlägg 12 augusti 2011

Börjar bodybuilding bli accepterat nu?

Av Torz - 12 augusti 2011 08:04

 
Ahmad Ahmad, ett av få manliga svenska BB proffs

Kroppsbyggning har länge betraktas som något rätt suspekt.
Människor som stoppar i sig en massa skumma preperat och bygger muskler för att kompensera något annat, i regel ett bristande intellekt.

Visserligen finns det i praktiken rätt få saker som pekar på det där.
Tar man t ex Terminator-Arnold så är det utan tvekan att han har en del innanför pannbenet. Men hur smarta roller brukade han få?
Ta t ex Conan. I orginalet är det en slipad krigare som inte är dummare än att han både livnär sig som tjuv, pirat, äventyrare, härförare, general och slutligen kung.
Alltså en aning smartare än den neandertalare som utmålas i filmen (eller ännu värre i den pinsamma TV-serien).

Under 2000-talet verkar folk ha drabbats av någon sundhets ryck.
Visserligen rejält uppblandat med kvällstidningars psedovetenskapliga artiklar om vad som är nyttigt/onyttigt men ändå.
Numera är det allt annat än bara muskulösa män som skriker i bänkpressen som knallar runt i landets gym utan nu kan man träffa både bimbos, sin mamma och mormor och övrigt folk.

För den som verkligen vill ta tag i sitt liv och skaffa sig hälsosamma vanor skulle jag varmt rekomendera att man tar en närmare titt i kroppsbyggarkretsar oavsett syftet med träningen.
Det mesta som du hör talas om inom kost och träning är i regel gammalt inom dessa kretsar när de når ut till medierna.
I regel ligger man även decenier före vetenskapens "bevis" genom att fokus alltid legat på RESULTAT och ERFARENHET.

Några exempel är att vill man gå ner i vikt men bibehålla muskelmassa så drar man i första hand ner på kolhydrater (idag låter det självklart men för bara 15 år sedan skulle man banta med pasta och liknande enligt kvällstidningar).

Idag är det även allmänt accepterat att man faktiskt BRÄNNER FETT genom att bygga muskler, tidigare ansågs det vara bortkastad tid.

Intensiv träning ger en hel del positiva resultat som bland annat är bra för äldre. Enda sättet att vara garderad mot benskörhet är att härda benstommen.
Tidigare avråddes äldre från att ta i.

Man blir snyggare av att träna hårt.
Med snygg menar jag inte nödvändigtvis stor och muskulös utan den mer allmänna betydelsen. Kroppen blir fastare, man får bättre hållning, det är lättare att hålla överskottsfett borta m.m
Idag är det många kändisar som börjat satsa på hård träning istället för att fjolla runt med flugvikter eller evighetslånga promenader och liknande.
Jag har förresten haft en teori om att ett mer vältränat ideal kommer att slå igenom även bland tjejer i ett antal år nu och än så finns det inget som fått mig att behöva ta tillbaka det. Bara det att nu står det rakt ut hur man får sådana muskulösa armar som den eller den kändis-tjejen osv.

Ok! Detta låter kanske rätt troligt men vart finner man då info om vad som händer i byggar-kretsar?

Det givna svaret blir ju tidningen BODY som är helt inriktat på kroppsbyggning. En mer allomfattande tidning är annars Fitness som påminner mer om vanliga träningstidningar som Iform, Må Bra osv med den lilla skillnaden att den inte är så mycket för substanslösa trender utan föredrar resultat (i af var det så för ett par år sedan, men jag antar att de fortfarande kör den linjen).
Tidningar som bör tas med en rejäl nypa salt är kvällstidningar och deras bilagor. De är mest intresserade av trendiga dieter och liknande för de som vill ha snabba resultat men skiter för övrigt i välmående eller hur bestående resultaten är.

Samtidigt som folks intresse för träning ökar så verkar antalet ansökningar till kroppsbyggnings-tävlingar stå på ungefär samma nivå som tidigare.
Kanske lossnar det snart?

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Torz - 3 mars 2015 19:40

Detta är inte utan att jag skäms över att erkänna mina bristfälliga engelskakunskaper. Till skillnad från kemiska formler, mattematiska kurvor, hur man manglar, densitet, vad grävlingar heter på latin och vilket år Karl XI kröntes är engelska något...

Av Torz - 11 februari 2015 15:52

Flera gånger har jag hört muslimer som beklagar sig över att de måste stå till svars för allt elände som sker i islams namn.En tjej tog det säkra före det osäkra och bad om ursäkt för allt som islam, arabvärlden, Sverige, kvinnor, västvärlden och så ...

Av Torz - 1 februari 2015 02:59

Är all musik med syntar synt? Är all musik som innehåller stråkinstrument klassiskt?Är all elektronisk musik techno? På samma sätt är inte all musik med distade gitarrer metal. Dock hör det till vanligheten att stilar gärna klumpas ihop tämligen vå...

Av Torz - 5 januari 2015 12:55

Enligt någon undersökning ägnar vi 14 minuter per dag åt att laga mat, sex minuter att verkligen prata med våra barn och sex timmar med att slötitta på TV och surfa på nätet.SEX TIMMAR!!!!Det är alltså 2/3 arbetsd ag.    I höstas började jag plug...

Av Torz - 1 januari 2015 16:33

Ok! Så här ligger det till.Flickvännen fick ta hand om sin systers hund för något år sedan och med hot om stryk eller nåt fick hon även mitt motvilliga godkännande. Förra nyår var vi iväg en sväng varpå jycken fick panik när folk började skjuta raket...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Torzul med Blogkeen
Följ Torzul med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se