Direktlänk till inlägg 27 september 2011

Måste man välja SD eller Expo?

Av Torz - 27 september 2011 09:21

Ibland känns det som om Sverigedemokraterna och Expo har en hemlig uppgörelse där de delar på befolkningen.
Dels de som skyller allt elände på invandringen och islam samt den andra gruppen som envist påstår att mångkultur är bästa lösningen och alla som vågar kritisera detta är rasister.

För egen del är jag emot bägge alternativen vilket verkar göra en del förvirrade.
Jag anser att de som kommer hit ska göra rätt för sig. Det finns inget samhälle i hela världen som tjänat på att ta hit folk som isolerar sig från samhället och lever på bidrag.
Samtidigt avskyr jag intollerans och ryktesspridning som är rätt vanligt förekommande när det gäller framför allt islam.

Sådana här saker gör att jag å ena stunden får medhåll från sverigedemokrater och liknande för att i nästa sekund behandlas som någon blind flumvänster-typ.

Huvudorsaken till detta är att det inte går att klumpa ihop hundratusentals människor i ett kollektivt synsätt där den ena parten demoniseras och den andra glorifiseras. Rent historiskt kan man ju se att detta är en av huvudorsaken till totalitära ideologier som övertygat sig själva om att deras handlingar rättfärdigas av målet att stå på den goda sidan.

För när det väl kommer till krita så finns det ju en mängd olika individer.
Det finns invandrare som är ambitiösa och vill göra rätt för sig och menar att anledningen att de lämnade sitt gamla liv bakom sig var för att kunna bygga sig en framtid.
En del av dem har flytt från religiöst förtryck och dessa vill knappast förknippas med talibaner och liknande traditionalister.
Men sedan finns det ju de som aldrig har haft syfte att jobba för sig utan kommer hit efter att ha hört om att Sverige har ett generöst bidragssystem.
Tyvärr verkar den sista gruppen ha ökat då det visat sig att det är svårt för utlandsfödda att kunna bli något här. Alla känner vi ju till historierna om folk med tunga akademiska utbildningar som efter mycket slit får jobb som taxichauförer eller lokalvåradre.
Att spekulera i orsakerna bakom detta hade gjort detta inlägget allt för långt så jag nöjer mig med att konstatera att om man som invandrare vill kunna leva på det man jobbat med tidigare så är i Sverige ett förstahandsval utan då åker man antagligen till något land som menar att hårt jobb är nyckeln till framgång.

Vissa vill skylla den höga brottsfrekvensen bland de utlandsfödda med att det ligger i deras kultur eller liknande.
Men faktum är att i de flesta fall speglar det snarare deras sociala situation.
Bor man i en familj där föräldrarna är arbetslösa, eller inte har tid och man vet att ens egna framtidsutsikter ser mörka ut är det antagligen lätt hänt att man faller för frestelsen att tjäna snabba pengar snarare än ärliga.
Eftersom många invandrare bor på områden med mestadels andra invandrare är också risken stor för en snedvriden syn på samhället.

När det kommer till religion så handlar det ofta om tolkningar.
De flesta muslimer är fredliga och tror inte våld löser några problem.
Muhammed anses vara ett föredöme och var både mild och klok.
Att det finns folk som begår terror på grund av religionen känns snarare som galningar som har behov av att få ur sig sina aggresioner. Hade de inte haft koranen att skylla på hade de bara funnit något annat.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Torz - 3 mars 2015 19:40

Detta är inte utan att jag skäms över att erkänna mina bristfälliga engelskakunskaper. Till skillnad från kemiska formler, mattematiska kurvor, hur man manglar, densitet, vad grävlingar heter på latin och vilket år Karl XI kröntes är engelska något...

Av Torz - 11 februari 2015 15:52

Flera gånger har jag hört muslimer som beklagar sig över att de måste stå till svars för allt elände som sker i islams namn.En tjej tog det säkra före det osäkra och bad om ursäkt för allt som islam, arabvärlden, Sverige, kvinnor, västvärlden och så ...

Av Torz - 1 februari 2015 02:59

Är all musik med syntar synt? Är all musik som innehåller stråkinstrument klassiskt?Är all elektronisk musik techno? På samma sätt är inte all musik med distade gitarrer metal. Dock hör det till vanligheten att stilar gärna klumpas ihop tämligen vå...

Av Torz - 5 januari 2015 12:55

Enligt någon undersökning ägnar vi 14 minuter per dag åt att laga mat, sex minuter att verkligen prata med våra barn och sex timmar med att slötitta på TV och surfa på nätet.SEX TIMMAR!!!!Det är alltså 2/3 arbetsd ag.    I höstas började jag plug...

Av Torz - 1 januari 2015 16:33

Ok! Så här ligger det till.Flickvännen fick ta hand om sin systers hund för något år sedan och med hot om stryk eller nåt fick hon även mitt motvilliga godkännande. Förra nyår var vi iväg en sväng varpå jycken fick panik när folk började skjuta raket...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
<<< September 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards