Direktlänk till inlägg 4 oktober 2011

Darkthrone

Av Torz - 4 oktober 2011 09:14

Nocturno Culto, Darkthrone

Att diskutera Black Metal utan att komma in på Darkthrone är lite som att prata om Amy Winehouse utan att nämna droger.

Även om de faktiskt lirade döds till en början och dessutom både kände Nihilist (förupplagan till Entombed) samt spelade in första plattan i Sunlight rimmar lite illa med det gamla "true" gardet.
Dock kan man inte sticka under stol med att Darkthrone är true som fan och i metalkretsar kan man känna sig trygg med en Darkthronebackpatch.

De är lite som Norges svar på Bathory. Man skiter i vad som är rekomendabelt och inne utan man kör sitt race ändå utan att krångla till det. Även om Darkthrone till skillnad från andra gamla band som Mayhem, Emperor, Thorn och Burzum inte hade spektakulära brott och liknande som kunde placera dem i historiböckerna så har de klarat sig rätt bra ändå.

Framför allt på grund av att de har varit konsekventa. De första plattorna hade ingen vidare produktion ens för sin men det var inget som man brydde sig om att ändra och idag är Darkthrone intimt förknippat med en rå produktion.
En annan sak de har gemensamt med Bathory är den massiv oviljan att ställa sig på en scen. I alla fall som en grupp.

För att vara snäll mot sina fans är det bara två namn man behöver känna till.
Nocturno Culto sköter sång, gitarr och bas och Fenriz sköter slagverken.
Emellanåt kan Fenriz även råka få tag på en gitarr eller sångmick.
Däremot är det svårare att hålla reda på alla deras skivor.
Totalt 14 fullängdare samt lite småsläpp har de fått ur sig så här långt.

Min egen relation med bandet är lite kluven. Naturligtvis har jag känt till bandet i ett antal år men jag har inte haft något intresse av dem.
Men under 2000-talet har mitt musikaliska intresse börjat gå mer åt råa organiska produktioner där man kör på känsla och passion istället för att krångla till det.
Faktum är att jag faktiskt bara äger två fullängdare (varav en kom hem till mig igår)  samt en samling. Detta innebär att jag numera har en bakläxa att börja samla på mig deras vax. Intressant nog verkar de inte ha några dåliga plattor även om den sista Circle The Wagons var lite svagare än de andra.
Detta kommer förresten rätt lägligt nu när jag märker att jag närmar mig fulla backkataloger med flera band som jag gillar.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Torz - 3 mars 2015 19:40

Detta är inte utan att jag skäms över att erkänna mina bristfälliga engelskakunskaper. Till skillnad från kemiska formler, mattematiska kurvor, hur man manglar, densitet, vad grävlingar heter på latin och vilket år Karl XI kröntes är engelska något...

Av Torz - 11 februari 2015 15:52

Flera gånger har jag hört muslimer som beklagar sig över att de måste stå till svars för allt elände som sker i islams namn.En tjej tog det säkra före det osäkra och bad om ursäkt för allt som islam, arabvärlden, Sverige, kvinnor, västvärlden och så ...

Av Torz - 1 februari 2015 02:59

Är all musik med syntar synt? Är all musik som innehåller stråkinstrument klassiskt?Är all elektronisk musik techno? På samma sätt är inte all musik med distade gitarrer metal. Dock hör det till vanligheten att stilar gärna klumpas ihop tämligen vå...

Av Torz - 5 januari 2015 12:55

Enligt någon undersökning ägnar vi 14 minuter per dag åt att laga mat, sex minuter att verkligen prata med våra barn och sex timmar med att slötitta på TV och surfa på nätet.SEX TIMMAR!!!!Det är alltså 2/3 arbetsd ag.    I höstas började jag plug...

Av Torz - 1 januari 2015 16:33

Ok! Så här ligger det till.Flickvännen fick ta hand om sin systers hund för något år sedan och med hot om stryk eller nåt fick hon även mitt motvilliga godkännande. Förra nyår var vi iväg en sväng varpå jycken fick panik när folk började skjuta raket...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Torzul med Blogkeen
Följ Torzul med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se