Direktlänk till inlägg 4 oktober 2011

Rakad skalp

Av Torz - 4 oktober 2011 11:04

Torzul ca 2003
 
Det slog mig plötsligt att nu har jag varit skallig ungefär lika länge som jag har varit långhårig.

Har jag inte helt fel var det 2005 som det fick vara nog. Det var allt annat än ett plötsligt infall för det var strax innan jag skulle fylla 20 som jag insåg att något inte stämmer. Visserligen var det ingen jättefara mer än att hårfästet började dra sig lite tillbaka. Men vad fan...funkar det för Quorthon och Cronos gör det väl det för mig också. Dock märkte jag att det bara växte och sedan saknade jag det mesta av håret framtill.
Nu fick jag skynda mig innan jag snart börjar se ut som Lasse Kronér. Visserligen hade jag bra täckning bak men det var ju ingen större tröst.
Att dölja skiten genom att dra håret fram hade sett konstigt ut och huvudbonader är inte min grej.
Totalt stod jag och velade i tre år eller nåt tills jag överlämnade huvudet till morsan.

Två typer hade en stor betydelse för mitt beslut. Den ena var Vorph från Samael som faktiskt såg riktigt vettig ut då han var skallig.
Om inte annat fanns ju alltid Devin Townsend som med sin extrema boneheadfrilla kändes som framtidens ande.

Även om jag aldrig har funderat på att vara skallig innan och fortfarande känner mig som en långhårig hårdrockare så har jag aldrig ångrat mig.
Att vakna varje morgon och se ett allt tunnare hår i spegeln var inte trevligt.
Senare har jag eventuellt inspirerat Joakim från Entrails och Birdflesh för han rakade av sig sitt hår efter att han träffat mig. Han var förresten en av få som jag träffat som hade det ännu värre än mig för han var helt kal på hjässan.

Att leva som skallig var inga större problem.
Visserligen måste folk ha fått för sig att jag hade tics med alla små nackknyckar, handsvepningar m.m som man omedvetet gör som långhårig.
Första gången jag duschade som kal hällde jag dessutom upp en näva schampo i näven. Även om jag hatar mode och trender över allt annat så finns det en fördel med att vara skallig under 2000-talet och det är att nu drar folk sällan paraleller till nynazister och annat drägg. Det var annars en sak som jag oroade mig över då jag gillar både känger, fornnorden, torshammare och militärbrallor.

Även om långt hår är intimt förknippat med tyngre musik så är det faktiskt rätt många som är skalliga. Det känns som många resonerar som mig att man kört allt eller skiter i det.
Några kända headbangers utan hår är:
Kerry King, Nicholas Barker, Scott Ian, Galder, Jon Nödtveidt, Joakim Sterner, Set Teitan, Vincent Crowley, Mika Luttinen, Themgoroth, Peter Stjärnvind, Jörgen Sandström, Lord K. Philipson, Marcus Norman och Mantas.
Vorph, Varg Vikernes, Ihsahn, Satyr, Niklas Kvartforth och Phil Anselmo har varit rakade.
Andra kändisar är ju Satan, Jason, Freddy Krueger, Skeletor, Aleister Crowley och Anton LaVey.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Torz - 3 mars 2015 19:40

Detta är inte utan att jag skäms över att erkänna mina bristfälliga engelskakunskaper. Till skillnad från kemiska formler, mattematiska kurvor, hur man manglar, densitet, vad grävlingar heter på latin och vilket år Karl XI kröntes är engelska något...

Av Torz - 11 februari 2015 15:52

Flera gånger har jag hört muslimer som beklagar sig över att de måste stå till svars för allt elände som sker i islams namn.En tjej tog det säkra före det osäkra och bad om ursäkt för allt som islam, arabvärlden, Sverige, kvinnor, västvärlden och så ...

Av Torz - 1 februari 2015 02:59

Är all musik med syntar synt? Är all musik som innehåller stråkinstrument klassiskt?Är all elektronisk musik techno? På samma sätt är inte all musik med distade gitarrer metal. Dock hör det till vanligheten att stilar gärna klumpas ihop tämligen vå...

Av Torz - 5 januari 2015 12:55

Enligt någon undersökning ägnar vi 14 minuter per dag åt att laga mat, sex minuter att verkligen prata med våra barn och sex timmar med att slötitta på TV och surfa på nätet.SEX TIMMAR!!!!Det är alltså 2/3 arbetsd ag.    I höstas började jag plug...

Av Torz - 1 januari 2015 16:33

Ok! Så här ligger det till.Flickvännen fick ta hand om sin systers hund för något år sedan och med hot om stryk eller nåt fick hon även mitt motvilliga godkännande. Förra nyår var vi iväg en sväng varpå jycken fick panik när folk började skjuta raket...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards