Direktlänk till inlägg 10 oktober 2011

Det var med ...And Justice For All som det gick utför

Av Torz - 10 oktober 2011 11:16

...And Justice For All 1988
Det finns två saker man kan konstatera när det handlar om Metallica.
Det ena är den enorma betydelsen bandet har haft för metalgenren men även den besvikelsen de gamla fansen har känt efter att bandet gått över till ett mer kommersiellt sound.


Jag har liksom många andra haft en Metallica-period som i viss mån fortfarande sitter i. Detta var bandet som vid sidan om AC/DC, Pantera och Guns N Roses fick in mig på hårdrock någon gång i början av 90-talet.
Den plattan som gjorde att jag upptäckte bandet var deras självbetitlade verk och även om den anses av många vara den skivan som blev deras fall i det tyngre lägret så hade jag aldrig tidigare hört en så tung produktion.


Nyligen köpte jag föregångaren "...And Justice For All" billigt en sisådär 15-20 år efter att jag kom i kontakt med den för första gången.
Mitt minne av skivan var att den var lite småfräck och tuffare än det mesta jag kände till.


Nu år 2011 kan jag inte riktigt hålla med längre.


Gamla fans tjatar ofta om att det är de fyra första fullängdarna som är det enda som är värt att ha med gruppen innan de sålde sig för att få lira lite i radio och snacka med talkshowsvärdar.
I ärlighetens namn får jag hålla med en polare om att gruppens "tuffa" period snarare omfattar tre skivor.


Efter några genomlyssningar fattar jag ingenting.
Maken till platt substanslös produktion får man leta efter. Analog råhet och botten är som bortblåst vilket jag ser som ett måste om man ska lira thrash.
Låtarna är antagligen menade att vara lite mer episka men de känns snarare tråkiga och kunde gott ha skalats ner en hel del eller kanske ha ratats helt och hållet.


Vid något tillfälle har jag nämnt att överlag hade musikutbudet varit betydligt bättre om grupper bara hade haft existensberättigande i 5 år och sedan lagt ner. I Metallicas fall hade det varit toppen för då hade de lagt ner med flaggan i topp och med äran i behåll.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Torz - 3 mars 2015 19:40

Detta är inte utan att jag skäms över att erkänna mina bristfälliga engelskakunskaper. Till skillnad från kemiska formler, mattematiska kurvor, hur man manglar, densitet, vad grävlingar heter på latin och vilket år Karl XI kröntes är engelska något...

Av Torz - 11 februari 2015 15:52

Flera gånger har jag hört muslimer som beklagar sig över att de måste stå till svars för allt elände som sker i islams namn.En tjej tog det säkra före det osäkra och bad om ursäkt för allt som islam, arabvärlden, Sverige, kvinnor, västvärlden och så ...

Av Torz - 1 februari 2015 02:59

Är all musik med syntar synt? Är all musik som innehåller stråkinstrument klassiskt?Är all elektronisk musik techno? På samma sätt är inte all musik med distade gitarrer metal. Dock hör det till vanligheten att stilar gärna klumpas ihop tämligen vå...

Av Torz - 5 januari 2015 12:55

Enligt någon undersökning ägnar vi 14 minuter per dag åt att laga mat, sex minuter att verkligen prata med våra barn och sex timmar med att slötitta på TV och surfa på nätet.SEX TIMMAR!!!!Det är alltså 2/3 arbetsd ag.    I höstas började jag plug...

Av Torz - 1 januari 2015 16:33

Ok! Så här ligger det till.Flickvännen fick ta hand om sin systers hund för något år sedan och med hot om stryk eller nåt fick hon även mitt motvilliga godkännande. Förra nyår var vi iväg en sväng varpå jycken fick panik när folk började skjuta raket...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards