Direktlänk till inlägg 14 november 2011

Siewert Öholm är djävulens bästa vän

Av Torz - 14 november 2011 08:21

Siewert Öholm
 

Jag ska inte sticka under stol med att jag har svårt för kristendomen.
Detta gäller dock inte merparten av utövarna som faktiskt är rätt schyssta och vettiga och som jag inte har några som helst skäl att klanka ner på. Däremot gillar jag inte religionen.
Faktum är att jag stundtals tycker synd om de som är öppet kristna. Dels för att kristendomen har blivit en mer eller mindre öppen måltavla som man kan ge sig på utan repisalier (visserligen har jag hört ansdra säga att det snarare är tvärtom men testa i sådana fall att ha en Ecco Muhammed-utställning och anklaga alla kritiker för att vara slutna och bakåtsträvande homofober så ska ni få se på något skojigt).

Idag utmålas kristna ofta som homofobiska moraliserande bakåtsträvare. Titta bara på hur attityden är mot KD som brukar anklagas för att vara bland annat abortmotståndare (trots att partiledaren vill öppna för pollacker att komma hit och göra abort) eller för att vara homofober (trots att samma partiledare anmälde sig som talare till Pridefestivalen).

Liknande saker kan man se hos vanliga utövare och det är svårt att få bort bilden av bibelläsande töntar med korrekt klädsel, glasögon som hellre stannar hemma och läser läxor (eller bibeln) än går ut och festar.
Men i sådana fall ska jag avslöja en sak: detta är inte sant!

Mig veterligen känner jag ingen kristen som är speciellt hård på att vara cellibat och de flesta tackar inte nej till några bärs. Faktum är att den snubben som skröt över att han festade hårdast i min gamla gymnasieklass var kristen.
Det finns inte heller några specifika kläder eller musiksmaker som avslöjar kristna idag utan de kan se ut eller lyssna på precis vad som helst. Vissa verkar ha svårt för allt för uppenbart blasfemiska budskap men lite vanlig hederlig sex, drugs & rock n roll är inga problem.

Men sedan finns det ju de som verkar lägga ner sin själ i att få folk att behålla sin gamla fördomsfulla syn på kristna. En av dessa människor är Siewert Öholm.
I ett par årtionden har han utsett sig själv till moralen och det kristna ordets beskyddare utan att inse att det enda han har lyckats med är att göra sig själv till ett skämt och svärtar ner andra krisnas rykten.

Det borde tillhöra allmänbildningen att känna till denna mans korståg mot det som han ansågs vara Satans främsta vapen för att rekrytera vilsna ungdomar; nämligen hårdrock.
Nog för att det fanns band som påstod sig hylla djävulen när Öholm hade sitt eget lilla privata korståg men de var antagligen lite för underground för att nå honom. Däremot fann han miljonsäljare som frekvent fick sina nunor afficherade i musiktidningen Okej. Framför allt gruppen W.A.S.P som han verkade ta på blodigt allvar och dessutom fantiserade ihop att de var djävulsdyrkare.

Är man medveten om att samma man tyckte att det var högst oansvarigt att visa videos med Michael Jackson på TV och även var emot Roxette är det inte svårt att förstå att han höll på explodera över Blackie Lawless & CO.

Senare har han visat avsky för folk med tvivelaktig läggning i melodifestivalen (ska han jaga bögar i sådana sammanhang lär han kunna hålla på i flera år till).
Vanligt folk skrattar, kristna gråter.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Torz - 3 mars 2015 19:40

Detta är inte utan att jag skäms över att erkänna mina bristfälliga engelskakunskaper. Till skillnad från kemiska formler, mattematiska kurvor, hur man manglar, densitet, vad grävlingar heter på latin och vilket år Karl XI kröntes är engelska något...

Av Torz - 11 februari 2015 15:52

Flera gånger har jag hört muslimer som beklagar sig över att de måste stå till svars för allt elände som sker i islams namn.En tjej tog det säkra före det osäkra och bad om ursäkt för allt som islam, arabvärlden, Sverige, kvinnor, västvärlden och så ...

Av Torz - 1 februari 2015 02:59

Är all musik med syntar synt? Är all musik som innehåller stråkinstrument klassiskt?Är all elektronisk musik techno? På samma sätt är inte all musik med distade gitarrer metal. Dock hör det till vanligheten att stilar gärna klumpas ihop tämligen vå...

Av Torz - 5 januari 2015 12:55

Enligt någon undersökning ägnar vi 14 minuter per dag åt att laga mat, sex minuter att verkligen prata med våra barn och sex timmar med att slötitta på TV och surfa på nätet.SEX TIMMAR!!!!Det är alltså 2/3 arbetsd ag.    I höstas började jag plug...

Av Torz - 1 januari 2015 16:33

Ok! Så här ligger det till.Flickvännen fick ta hand om sin systers hund för något år sedan och med hot om stryk eller nåt fick hon även mitt motvilliga godkännande. Förra nyår var vi iväg en sväng varpå jycken fick panik när folk började skjuta raket...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Torzul med Blogkeen
Följ Torzul med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se