Direktlänk till inlägg 13 december 2011

Dags att byta ut naivitet mot rationellt tänkande: min årslista 2012

Av Torz - 13 december 2011 08:32

Vill man uppnå något ökar möjligheterna om man kan visualisera det hela.
Därför sitter jag och försöker tänka mig in i hur nästa år kommer att se ut.


En av de viktigaste sakerna är naturligtvis jobb. Fixar jag inget jobb blir mina möjligheter att påverka min framtid rätt begränsat. Som tur är så kan ett jobb vara på gång just nu.
I sådana fall börjar det som en kort praktik som sedan övergår till en introducering där målsättningen för en anställning sätts och jag jobbar på att uppnå detta. Sedan är jag anställd.


Har jag tur kan AF fixa ett truckkort innan dess, vilket hade underlättat en hel del.
Eftersom det är krav på svetslicens får jag visa att jag är så pass driven och talangfull att det är värt att investera i en sådan. Så fort jag får in pengar ska jag högprioritera att ta körkort.
Kommer jag in hoppas jag naturligtvis att jag kommer att stanna där framöver. Men samtidigt tänker jag inte kallt räkna med det. Tyvärr har jag gjort misstaget tidigare att jag trott att när jag väl börjat jobba att jag tror att det är här som jag kommer att stanna. Resultatet har dessvärre blivit att jag sällan haft med mig så mycket som jag haft nytta av framöver. Den här gången ska jag se till att inte bli lottlös och ska för en gångs skull ha vett nog att ha så mycket formell kompetens det bara går. Men som sagt kommer jag att satsa på att få stanna, det är bara det att jag har ett par års vårderfarenhet bakom mig som jag ur en arbetares synvinkel lika gärna bara kan ha hittat på.


Numera har jag en egen lägenhet och det hade varit trevligt att kunna jobba lite med den.
Mina krav på trivsel är inte så vansinnigt höga utan det största är att jag behöver en riktig bäddsoffa. Framför allt så att de som kommer förbi har någonstans att sitta.
Lite saker på väggarna hade inte heller skadat. Kanske även lampor och rent av gardiner.
 


Övriga prylar som jag vill ha är linser, träningskort, internettuppkoppling och ett par nya kängor.
En ny gitarr har stått längre på önskelistan än jag kan räkna och får jag en inkomst lär jag snart ha införskaffat en sådan.


Bland upplevelser så ska jag oavsett hur det går ta mig till Muskelrock igen. Överlag vill jag bli mer social än tidigare. Dessvärre är det så dyrt att gå ut och det är få som jag hunnit få sådan kontakt med att jag springer hem till dem under dagarna. Flickvännen vill gärna dra iväg på en sista minut-resa och finns möjligheter och det inte blir för dyrt så låter det inte helt omöjligt.
Bland de mindre nödvändiga sakerna har jag ju även en massa tatueringsmotiv som jag gärna hade velat fästa. Men vi får se hur det går.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Torz - 3 mars 2015 19:40

Detta är inte utan att jag skäms över att erkänna mina bristfälliga engelskakunskaper. Till skillnad från kemiska formler, mattematiska kurvor, hur man manglar, densitet, vad grävlingar heter på latin och vilket år Karl XI kröntes är engelska något...

Av Torz - 11 februari 2015 15:52

Flera gånger har jag hört muslimer som beklagar sig över att de måste stå till svars för allt elände som sker i islams namn.En tjej tog det säkra före det osäkra och bad om ursäkt för allt som islam, arabvärlden, Sverige, kvinnor, västvärlden och så ...

Av Torz - 1 februari 2015 02:59

Är all musik med syntar synt? Är all musik som innehåller stråkinstrument klassiskt?Är all elektronisk musik techno? På samma sätt är inte all musik med distade gitarrer metal. Dock hör det till vanligheten att stilar gärna klumpas ihop tämligen vå...

Av Torz - 5 januari 2015 12:55

Enligt någon undersökning ägnar vi 14 minuter per dag åt att laga mat, sex minuter att verkligen prata med våra barn och sex timmar med att slötitta på TV och surfa på nätet.SEX TIMMAR!!!!Det är alltså 2/3 arbetsd ag.    I höstas började jag plug...

Av Torz - 1 januari 2015 16:33

Ok! Så här ligger det till.Flickvännen fick ta hand om sin systers hund för något år sedan och med hot om stryk eller nåt fick hon även mitt motvilliga godkännande. Förra nyår var vi iväg en sväng varpå jycken fick panik när folk började skjuta raket...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15 16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Torzul med Blogkeen
Följ Torzul med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se