Direktlänk till inlägg 31 juli 2012

Tom G Warrior visar upp sina guror

Av Torz - 31 juli 2012 09:02

1988 gjorde Celtic Frost ett av de största misstagen under deras karriär, de valde att för en gångs skull vara lite mer avslappnade och bara ha skojigt av vilket resultatet blev plattan "Cold Lake".


Detta hade antagligen fungerat för de flesta hårdrocksbanden under 80-talet men Celtic Frost var inget vanligt band utan de var en av pionjärerna inom extrem metal, med en tillhörande die hard publik. Att släppa en platta som var influerade av den kommersiella glam-vågen var ungefär som om en glamorös skådespelerska skulle dra upp skjolen och skita på mattan in till Oskargalan. Det slutade med att bandet la av och det tog flera år innan fansen förlät dem.


Att jag överhuvud taget nämner det här beror på att jag under mitt slösurfande kom in på videon "Cherry Orchards" där bandet hyllar Marilyn Monroe.


Det är dock inte Marilyn Monroe som jag reagerar på utan att Tom G Warrior tydligen beslutat sig för att sluta spela på hans mest kända gitarr Ibanez Ice. Detta instrument har han förvisso tagit tillbaka och även låtit idolen och vännen H.R.Giger dekorera.


Det lustiga är inte att han valt att lägga undan sin vanliga gura utan att han verkar ha svåret att bestämma sig vilken han ska spela på så han verkar ha tagit med sig alla andra han kunde finna i hemmet. Totalt spelar han på fyra stycken.
En Gibson Explorer, en Gibson Les Paul, en BC Rich Warlock samt en Charvel av något slag.


Enligt rykten ska han även ha en Gibson Flying V men den var kanske var allt för förknippad med hans gamla band Hellhammer ett band som han med åren skulle börja hata mer och mer och t o m ha bränt upp allt han ägde och hade med dem (kanske följde gitarren med?).


För att öka nördfaktorn kan jag dessutom avslöja att Tom inte hade en Ibanez när han spelade med Celtic Frost under 1980-talet utan (minst) två stycken. Skillnaden var framför allt att den ena hade limmad och den andre skruvad hals där han faktiskt tyckte bäst om den skruvade.                                                  

                    

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Torz - 3 mars 2015 19:40

Detta är inte utan att jag skäms över att erkänna mina bristfälliga engelskakunskaper. Till skillnad från kemiska formler, mattematiska kurvor, hur man manglar, densitet, vad grävlingar heter på latin och vilket år Karl XI kröntes är engelska något...

Av Torz - 11 februari 2015 15:52

Flera gånger har jag hört muslimer som beklagar sig över att de måste stå till svars för allt elände som sker i islams namn.En tjej tog det säkra före det osäkra och bad om ursäkt för allt som islam, arabvärlden, Sverige, kvinnor, västvärlden och så ...

Av Torz - 1 februari 2015 02:59

Är all musik med syntar synt? Är all musik som innehåller stråkinstrument klassiskt?Är all elektronisk musik techno? På samma sätt är inte all musik med distade gitarrer metal. Dock hör det till vanligheten att stilar gärna klumpas ihop tämligen vå...

Av Torz - 5 januari 2015 12:55

Enligt någon undersökning ägnar vi 14 minuter per dag åt att laga mat, sex minuter att verkligen prata med våra barn och sex timmar med att slötitta på TV och surfa på nätet.SEX TIMMAR!!!!Det är alltså 2/3 arbetsd ag.    I höstas började jag plug...

Av Torz - 1 januari 2015 16:33

Ok! Så här ligger det till.Flickvännen fick ta hand om sin systers hund för något år sedan och med hot om stryk eller nåt fick hon även mitt motvilliga godkännande. Förra nyår var vi iväg en sväng varpå jycken fick panik när folk började skjuta raket...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Torzul med Blogkeen
Följ Torzul med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se