Direktlänk till inlägg 11 januari 2014

Yrken jag varit nyfiken på

Av Torz - 11 januari 2014 16:26

 • Serietecknare - när jag var liten tyckte jag om att teckna och gjorde det både gärna och ofta.
  Att kunna försörja sig på det verkade ju toppen då jag kunde stanna hemma, ha vilka tider jag ville och naturligtvis även få hålla på med något som jag tyckte var roligt.

 • Radiopratare/journalist - när jag började i gymnasiet hade jag börjat tröttna på teknndet - nu ville jag bli radiopratare istället. I praktiken är det snarare journalism det handlade om.

 • Författare - att sitta hemma och dricka kaffe, lyssna på musik och fixa minst en bok om året hade ju varit rätt schysst. Är intresserd av kommunikation och sitter ju ändå vid datorn i tid och otid.

 • Svetsare - efter att ha jobbat några år inom omsorgen ville jag byta spår och satsade på en svetsutbildning.
  Har ju alltid gillat att se konkreta resultat och brukar vara noggrann.  Sedan känns det ju lite tufft att kunna kalla sig själv för industriarbetare.

 • Gravstenshuggare -inte speciellt seriöst menat men tanken slog mig när jag letade efter lite olika brancher som stack ut lite.

 • Plastikkirurg - med ett kreativt sinne, noggrann, tycker om att jobba med människor och göra dem glada, lite mornbid samt gillar pengar borde jag väl kunna passa? Lite lång studietid dock.

 • Taxidermist - ännu ett av mina morbida yrken och kanske inte speciellt seriös det heller är ju att stoppa upp djur. Vore grymt att ha ett sådant visitkort.

 • Soldat - tro det eller ej så var jag faktiskt seriöst inne på att bli soldat för några år sedan och var både på studiebesök samt anmälde mig till GMU. Vildmarksliv, tighta polare, träning, vapen, en chans att hjälpa folk runtom i världen och en massa förmåner kändes ju inte helt fel. Känner mig dock lite gammal.

 • Grafiker/layoutare - det är över min döda kropp att jobba med att teckna, men däremot fixar jag gärna till bilder och förstärker budskap, bringar harmoni osv.

 • Informatör - träffade en informatör för två år sedan och insåg att hans arbete hade varit roligt att hålla på med. Att jobba med information och IT hade jag lätt kunnat göra om dagarna samt med ett vänligt leende dyka upp så fort något som rör min verksamhet sker.

I nuläget ligger de två senaste närmast till hands. Insåg att jag inte behöver vara så förbannat rationell hela tiden utan att det är helt OK att satsa på roliga saker emellanåt och inte enbart på sådant som verkar bäst för stunden.
Ska se om jag tar mig in på någon utbildning till hösten.

Andra yrken som kretsar runt mig är illustratör som folk tjatade på att jag skulle satsa på när jag var yngre men som jag aldrig varit intresserad av att försöka leva på. Har även annsett mig själv vara för dålig för att ha någon chans att leva professionellt på det. Vården har jag jobbat med i några år men trots att de flesta jobb som jag söker är inom detta område så känns det inte speciellt lockande att sattsa mer seriöst då det är minst något års studier, samt ytterligare två år där jag är timvikarie innn jag får en fast tjänst. Vårdare/assistenter hade behövt högre lön och bättre status för det.

Torzul

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Torz - 3 mars 2015 19:40

Detta är inte utan att jag skäms över att erkänna mina bristfälliga engelskakunskaper. Till skillnad från kemiska formler, mattematiska kurvor, hur man manglar, densitet, vad grävlingar heter på latin och vilket år Karl XI kröntes är engelska något...

Av Torz - 11 februari 2015 15:52

Flera gånger har jag hört muslimer som beklagar sig över att de måste stå till svars för allt elände som sker i islams namn.En tjej tog det säkra före det osäkra och bad om ursäkt för allt som islam, arabvärlden, Sverige, kvinnor, västvärlden och så ...

Av Torz - 1 februari 2015 02:59

Är all musik med syntar synt? Är all musik som innehåller stråkinstrument klassiskt?Är all elektronisk musik techno? På samma sätt är inte all musik med distade gitarrer metal. Dock hör det till vanligheten att stilar gärna klumpas ihop tämligen vå...

Av Torz - 5 januari 2015 12:55

Enligt någon undersökning ägnar vi 14 minuter per dag åt att laga mat, sex minuter att verkligen prata med våra barn och sex timmar med att slötitta på TV och surfa på nätet.SEX TIMMAR!!!!Det är alltså 2/3 arbetsd ag.    I höstas började jag plug...

Av Torz - 1 januari 2015 16:33

Ok! Så här ligger det till.Flickvännen fick ta hand om sin systers hund för något år sedan och med hot om stryk eller nåt fick hon även mitt motvilliga godkännande. Förra nyår var vi iväg en sväng varpå jycken fick panik när folk började skjuta raket...

Presentation


Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Torzul med Blogkeen
Följ Torzul med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se