Direktlänk till inlägg 5 januari 2015

Fram med vitlöken, nu ska tidsvampyrerna bort

Av Torz - 5 januari 2015 12:55

Enligt någon undersökning ägnar vi 14 minuter per dag åt att laga mat, sex minuter att verkligen prata med våra barn och sex timmar med att slötitta på TV och surfa på nätet.

SEX TIMMAR!!!!
Det är alltså 2/3 arbetsd ag. 


I höstas började jag plugga och jag hade stora ambitioner inte baara inom skolarbetet utan även inom andra saker som jag tyckte jag kunde jobba med. Det finns rent skolarbete som uppgifter som vi jobbar med, det finns saker som underlättar skolarbetet som att lära sig programmen ordentligt och se hur det ser ut i verkligheten.
Samtidigt såg jag världens chans att kunna ta itu med min träning, liksom att lära mig spela piano, bas och gitarr.
Sedan kanske det även skulle finnas lite tid över för att vara social eller nåt.

Efter en avklarad termin har jag insett att det inte gick något vidare.
Periodsvis har jag sackat efter i skolarbetet (förvisso även av skäl som inte rör tid), träningen har landat på kanske fem pass totalt. Andra relevanta saker har det blivit lite sådär med.

Folk må ha anklagat mig för att ligga åt aspbergershållet emellanåt men jag är mer av en dampmänniska när jag gör något. Dock fungerar det inget vidare att göra en research för ett projekt, köra Photoshop, skriva protokoll, lyssna på lite nya grupper, spela gitarr och vara inne på Facebook. I slutändan har en halvdag försvunnit utan att jag egentligen har så mycket mer att komma med än att jag antecknat någon schysst grupp.

Jag nämnde Facebook. Detta är Satan personifierad om man inte bara vill ha ihjäl dödtid ty oräkneliga är de gånger jag fått för mig att unna mig några minuters paus och inser att det plötsligt gått två timmar.
Orsaken är att det finns så många sidospår. Det är länkar till grupper, artiklar, bloggar, tester och efter ett tag har jag surfat igenom halva internet. Youtube och Google är två andra bovar som är livsfarliga.


Åtgärderna för den här terminen är att bannlysa både Facebook och Youtube, och i den mån jag inte måste använda det - även Google. Jobben ska jag ge mig på ett i taget och hålla på tills jag kan säga att jag verkligen gjort något.
Ska man ha energi nog att palla med måste man få unna sig några pauser. Dessa kommer att heta träning eller något som har någon relevans till de ämnen jag pluggar (blogga går bra då det handlar en del om att skriva).
Musiken är viktig för mig men spelandet bör hållas på ett minimum och jag har numera bara en gitarr och en bas på mitt elevrum. 

Nu är det bara hoppas att tidsvampyrerna svälter ihjäl.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Torz - 3 mars 2015 19:40

Detta är inte utan att jag skäms över att erkänna mina bristfälliga engelskakunskaper. Till skillnad från kemiska formler, mattematiska kurvor, hur man manglar, densitet, vad grävlingar heter på latin och vilket år Karl XI kröntes är engelska något...

Av Torz - 11 februari 2015 15:52

Flera gånger har jag hört muslimer som beklagar sig över att de måste stå till svars för allt elände som sker i islams namn.En tjej tog det säkra före det osäkra och bad om ursäkt för allt som islam, arabvärlden, Sverige, kvinnor, västvärlden och så ...

Av Torz - 1 februari 2015 02:59

Är all musik med syntar synt? Är all musik som innehåller stråkinstrument klassiskt?Är all elektronisk musik techno? På samma sätt är inte all musik med distade gitarrer metal. Dock hör det till vanligheten att stilar gärna klumpas ihop tämligen vå...

Av Torz - 1 januari 2015 16:33

Ok! Så här ligger det till.Flickvännen fick ta hand om sin systers hund för något år sedan och med hot om stryk eller nåt fick hon även mitt motvilliga godkännande. Förra nyår var vi iväg en sväng varpå jycken fick panik när folk började skjuta raket...

Av Torz - 4 december 2014 14:39


  -Hur känns det att bli gammal? frågade jag en bekant härom året då han precis firat sin 30:e födelsedag.   -Man märker att en del i umgångeskretsen har blivit rätt tråkiga...fast de var de å andra sidan även när de var 20.En annan bekant fyllde n...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Torzul med Blogkeen
Följ Torzul med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se